SEGRE

ÀFRICA JIHADISME

S’eleven a 215 els morts en l’atemptat amb bombes a la capital de Somàlia

Imatge de les restes del Safari Hotel després de l’atemptat dissabte.

Imatge de les restes del Safari Hotel després de l’atemptat dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atemptat amb camions bomba perpetrat dissabte per suposats membres de l’organització terrorista Al-Shabaab a Mogadiscio, capital de Somàlia, va acabar amb la vida d’almenys 215 persones i va causar també més de 350 ferits, van confirmar ahir fonts sanitàries. Els hospitals, mancats de medicaments i de sang, estan totalment desbordats mentre intenten salvar la vida dels ferits per l’atac contra el Safari Hotel i un freqüentat mercat de la ciutat, que amb aquest últim balanç provisional de defuncions se situa com el pitjor que ha patit el país a la història.

Segons els mitjans locals, la gran majoria dels morts en l’atac, del qual Al-Shabaab encara no ha reclamat l’autoria, eren civils, principalment venedors ambulants que comerciaven en el que era un dels carrers més transitats de la ciutat.

Al-Shabaab, que es va afiliar l’any 2012 a la xarxa internacional d’Al-Qaeda, controla part del territori al centre i al sud del país i aspira a instaurar un Estat islàmic de tall wahhabita a Somàlia.

Aquest país de l’est de l’Àfrica viu en un estat de guerra i caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohamed Siad Barre, cosa que va deixar el país sense govern efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques i senyors de la guerra.

tracking