SEGRE

POLÍTICA

El PSOE retira la reprovació a la vicepresidenta perquè "no és una prioritat"

La demanava per les càrregues policials de l’1 d’octubre a Catalunya

El PSOE retira la reprovació a la vicepresidenta perquè

El PSOE retira la reprovació a la vicepresidenta perquè "no és una prioritat"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE retirarà aquest dimarts la interpel·lació urgent de reprovació a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per la seua responsabilitat en les càrregues policials a Catalunya en entendre que "en aquests moments no és una prioritat".

Fonts del grup parlamentari socialista, ha confirmat que al llarg del matí presentaran en el registre del Congrés la sol·licitud demanant la retirada de la seua iniciativa per reprovar Sáenz de Santamaría.

No obstant això, les mateixes fonts han assenyalat que "més endavant" es demanaran responsabilitats per les càrregues policials de la jornada de l’1 d’octubre a Catalunya.

El PSOE va ajornar la setmana passada el debat previ sobre la reprovació a la vicepresidenta, que anava a tenir lloc hores abans de la compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, sobre la situació a Catalunya.

"Escoltarem el president del Govern i en funció del que digui, ja prendrem les decisions", va explicar llavors la portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles.

Els socialistes han decidit retirar-la de forma definitiva, perquè, en cas de no fer-ho, el tràmit parlamentari l’obligaria a ajornar-la setmanalment.

I és que una vegada introduïda la iniciativa en l’ordre del dia del ple, en cas d’ajornament, passa automàticament a la sessió de la setmana següent.

A més, consideren que cal anteposar la resolució a la crisi oberta a Catalunya a la rendició de comptes, per a la qual cosa el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha donat el seu suport al president del Govern, Mariano Rajoy, en la defensa de l’ordre constitucional.

tracking