SEGRE

ESNOTICIA

Ensenyament denunciarà “els atacs” a l'escola catalana

Defensa que és un exemple de convivència, plurilingüisme i integració || Crítiques també de docents, pares i entitats

Ensenyament denunciarà “els atacs” a l’escola catalana

Ensenyament denunciarà “els atacs” a l’escola catalanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Ensenyament emprendrà accions judicials contra els autors dels “atacs basats en falsedats i acusacions infundades a l’escola catalana de destacats membres del Govern espanyol i les formacions polítiques que li donen suport”. El líder del PP, Xavier García Albiol, va dir que als nens catalans “se’ls educa per odiar Espanya” i el ministre Alfonso Dastis, que a Catalunya no s’ensenya castellà.

La petició a Change.org que insta a denunciar Albiol per calúmnies portava ahir gairebé 230.000 firmes. Ensenyament veu l’escola catalana un exemple de llibertat, convivència, plurilingüisme i via d’integració i va elogiar la professionalitat dels docents i els resultats obtinguts.

Suport total d’Ensenyament al col·legi Albert Vives, investigat per presumpta incitació a l’odi

En aquest sentit, la nota mitjana de castellà a la selectivitat dels alumnes catalans és superior a la de català. “Aquestacampanya orquestrada no té escrúpols”, va apuntar, i va recordar que durant quaranta anys, alumnes, docents i escoles van patir l’adoctrinament de la Formación del Espíritu Nacional. També van criticar els atacs a l’escola catalana USTEC-STEs, UGT i CCOO, la Federació d’Empleats de Serveis Públics de l’ensenyament, Somescola i la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya.

D’altra banda, el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va traslladar ahir el seu suport al col·legi Albert Vives de la Seu d’Urgell després que el jutge hagi obert una investigació per un delicte d’incitació a l’odi. Cullerés va oferir els serveis jurídics del departament i va defensar que “el context polític no ha alterat el clima social, ni hi ha hagut humiliacions ni agressions”.

tracking