SEGRE

ESNOTICIA

Valls: “Les imatges de l'1-O eren dures, però no hi va haver morts”

Alemanya veu “marge de maniobra” per negociar una solució

Sigmar Gabriel.

Sigmar Gabriel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre francès Manuel Valls va dir ahir, en relació amb la repressió policial de l’1-O: “Les imatges van commoure Europa, però no hi va haver morts. Hi va haver ferits, però no va ser una repressió d’un estat totalitari”. També va assegurar que “la independència a Catalunya és un cul-de-sac” que, a més, no compta amb “suport internacional” i va afirmar que la comunitat autònoma “té molt a perdre en aquesta història”, com per exemple “l’autonomia, les empreses i la convivència”.

“La idea mateixa d’independència de Catalunya és contrària a la identitat catalana i la identitat catalana consisteix a ser català, espanyol i europeu i si es treu una d’aquestes parts ja no hi ha Catalunya”, va concloure.

Va insistir “com a francès i com a europeu” que “no hi ha possibilitat de mediació internacional europea”, ja que “seria ficar al mateix nivell el Govern espanyol i el català que no respecta la Constitució”.

Per la seua part, el ministre d’Exteriors alemany, Sigmar Gabriel, va defensar que “hi ha marge de maniobra” per provar de resoldre la crisi a Catalunya i rebaixar les tensions.

“Recolzem tothom que vulgui venir a la taula de negociació per resoldre aquestes qüestions i arribar a una situació estable a Catalunya, així com també a Espanya”, va dir el cap de la diplomàcia alemanya en declaracions a la premsa en la seua arribada a la reunió amb els seus homòlegs de la UE a Luxemburg.

Gabriel ja va avisar l’11 d’octubre que una declaració d’independència unilateral seria “irresponsable” i va avisar que només hi ha una solució possible a la crisi catalana “mitjançant converses basades en l’Estat de Dret i en el marc de la Constitució espanyola”.

tracking