SEGRE

ESNOTICIA

La Moncloa diu que no hi ha “presos polítics”, sinó “polítics presos”

Davant de l’allau de crítiques per l’empresonament de Sànchez i Cuixart || El PSOE no veu ara una prioritat la reprovació de Santamaría per la repressió en l’1-O

Zoido entrega condecoracions als policies nacionals amb motiu del Dia de la Policia.

La Moncloa diu que no hi ha “presos polítics”, sinó “polítics presos”Ministerio del Interior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va negar ahir que els líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, siguin presos polítics, sinó “polítics presos”. Pel seu costat, el líder PP català, Xavier García Albiol, va dir que Cuixart i Sànchez “no són polítics, no els ha votat ningú”, i va demanar al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, que faci “un “pas al costat” i deixi el seu càrrec. Finalment, el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, va sol·licitar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acabar amb la “gran mentida victimista” de qualificar els líders d’ANC i Òmnium de presos “polítics”, ja que, segons va recalcar, van a la presó per les seues actuacions “il·legals”.

A més, el president del Govern central, Mariano Rajoy, va assegurar, dos dies abans de viatjar a Brussel·les per participar en el Consell Europeu, que Espanya està compromesa amb una Europa “unida i més integrada”, un missatge que va traslladar al mateix president del Consell Europeu, Donald Tusk, en la xarrada que tots dos van mantenir ahir a la tarda.

Per la seua part, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va destacar l’obligació de mantenir la unitat que dóna “fortalesa a Espanya” durant la seua visita a la caserna de l’Exèrcit de Girona que va allotjar els agents de les Forces de Seguretat desplegats a Catalunya.

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, en l’acte del Dia de la Policia celebrat al Congrés, va defensar que a Espanya hi ha separació de poders. En l’esmentat acte, Zoido va condecorar policies nacionals. El ministre va condecorar amb la medalla al mèrit policial fa dos setmanes la jutge Carmen Lamela, que va empresonar Cuixart i Sànchez.

D’altra banda, el PSOE va retirar la iniciativa que va registrar per reprovar al Congrés la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, per les càrregues policials a Catalunya en la jornada de l’1 d’octubre. Així mateix, els socialistes es van desmarcar de les crítiques abocades des del PSC per l’empresonament de Sànchez i Cuixart. En un altre ordre, el secretari general, Pedro Sánchez, que avui viatja a Brussel·les per contrarestar el relat de l’independentisme, va anunciar que el PSOE demanarà la compareixença al Congrés de Puigdemont per revisar el model territorial d’Espanya.

Rivera demana al PSOE corregir Iceta per “pressionar els jutges” El president de Ciutadans, Albert Rivera, va censurar ahir el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al considerar que va intentar “pressionar els jutges” al criticar la decisió d’enviar a la presó sense fiança el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i va demanar al PSOE que el corregeixi. “Em tornen a decebre, els socialistes”, va declarar. “Els demòcrates hem de defensar la llibertat i la independència del Poder Judicial”, però en aquest cas “els socialistes donen suport a la pressió als jutges”, va afirmar el dirigent taronja. D’altra banda, va tornar a demanar al Govern de Mariano Rajoy que deixi de “marejar la perdiu” i que posi en marxa l’article 155 de la Constitució per convocar eleccions a Catalunya, ja que “aplicar la Constitució no és una opció, és una obligació”. Així mateix, en el marc de la comissió parlamentària creada per revisar el model territorial d’Espanya abans d’obrir la reforma de la Constitució, els socialistes van plantejar, entre altres coses, l’anàlisi de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, fet que Albert Rivera va afirmar que el seu grup no contribuirà a “desfer”.

tracking