SEGRE

SUCCESSOS CATÀSTROFE MEDIAMBIENTAL

Les pluges i la baixada de les temperatures permeten frenar la greu onada d'incendis

La Guàrdia Civil investiga si piròmans van poder utilitzar globus d’heli amb bengales || Els investigadors adverteixen de la dificultat de trobar els responsables perquè “l’escena del crim està arrasada”

Un dels múltiples incendis que arrasen Galícia.

Tres víctimes mortals pels incendis que arrasen GalíciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja, la desaparició dels forts vents i la baixada de les temperatures registrades durant la jornada d’ahir van ajudar els serveis d’extinció a posar fre a la greu onada d’incendis de Galícia, Astúries i Cantàbria. Dels més de dos-cents incendis registrats dilluns en terres gallegues, setze van seguir ahir actius a Galícia, nou més estan controlats i vuit, estables, encara que cap representava risc per a la població, va informar la Xunta, que calcula que la superfície cremada supera les 11.500 hectàrees.

Gràcies a les precipitacions, ahir no quedava cap foc actiu a Astúries i només n’hi havia vuit de controlats, davant dels més de trenta registrats dilluns passat i que van cremar més de 500 hectàrees. Cantàbria tampoc registrava ahir cap foc després dels 21 registrats el passat dia 10.

Centenars de persones van començar a tornar al que abans dels focs eren les seues cases. Molts van intentar rescatar el poc que les flames no havia arrasat. En aquest sentit, la Xunta va informar que planteja ajuts per als qui van perdre el seu habitatge.

Així mateix, fonts de la Guàrdia Civil de La Corunya van confirmar que els primers indicis “apunten intencionalitat” en gran part dels incendis. De fet s’investiga la troballa de sis globus d’heli i una bengala, un potencial artefacte incendiari que va ser localitzat per un veí al municipi càntabre de Salceda de Caselas, segons El Faro de Vigo.

Arran dels incendis forestals a Galícia, Àustria i Cantàbria, un veí del municipi va avisar que diumenge passat havia localitzat l’artefacte sobre unes vinyes. La Guàrdia Civil indaga la capacitat incendiària que pugui tenir l’artefacte i la seua possible relació amb els incendis forestals.

Detenir els incendiaris és tan difícil com trobar una agulla en un paller, i encara que tots els indicis apunten que molts dels focs han estat intencionats, la investigació es presumeix llarga i complicada.

Fonts del Seprona de la Guardia Civil recorden que “la muntanya no parla” i “l’escena del crim ha acabat arrasada”. Tot i així, el Govern central va informar que hi ha diverses persones identificades com a possibles piròmans. De tota manera, l’institut armat manté desplegat un equip d’investigació per esbrinar les causes i, en el seu cas, localitzar els autors d’aquesta onada d’incendis.

A causa dels incendis a Galícia, tres persones estaven ahir ingressades per cremades. A més, el detingut dilluns a Lleó pels focs va ingressar en presó provisional, comunicada i sense fiança.

tracking