SEGRE

ESNOTICIA

Trapero: "No vam poder donar protecció sense causar problemes d'ordre"

Josep Lluís Trapero.

Josep Lluís Trapero.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va assegurar a la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela –durant la primera declaració que va prestar el passat 6 d’octubre per un presumpte delicte de sedició– que no es va poder crear un cordó de protecció davant la conselleria d’Economia durant la jornada del 20 de setembre, quan es van produir greus incidents durant el registre que es va realitzar en aquest departament per evitar l’1-O. “Era impossible sense causar un problema de seguretat i d’ordre públic”, va apuntar.

Així pot escoltar-se als àudios de la declaració revelats ahir, en els quals el major dels Mossos nega haver fet cas omís dels requeriments realitzats per la Guàrdia Civil i els membres de la comissió judicial que realitzaven el registre a l’esmentada conselleria.

El major va declarar a la jutge que en cap moment la gestió de la protesta “se’ls en va anar de la mà”

La concentració de milers de persones a les portes de l’edifici va motivar que la comitiva judicial no pogués sortir-ne del tot fins a altes hores de la matinada, i els vehicles policials van quedar destrossats.

Durant l’interrogatori la jutge va preguntar a Trapero pel fet que la Guàrdia Civil manifestés que va requerir en fins a cinc ocasions el suport dels Mossos sense obtenir una resposta adequada. Segons Trapero, i en sentit contrari, “s’anaven destinant tots els recursos a la zona i es van variar durant tot el dia”, una cosa que podria demostrar documentalment.

Així mateix, va explicar a la jutge que tenien llest el dispositiu perquè la secretària judicial pogués sortir de la conselleria d’Economia però que ella s’hi va negar i va al·legar que volia sortir amb la resta de guàrdies civils.

En un altre punt de l’interrogatori va assegurar que en cap moment la gestió de la concentració no “se’ls en va anar de la mà”. “Si haguéssim pogut planificar hauria estat millor? També l’hi dic”, va concloure el major.

tracking