SEGRE

El 79,3% de les empreses no té previst canviar el seu domicili social

Unes 1.300 pimes han traslladat la seua seu fora de Catalunya, segons una enquesta de Pimec

Vista aèria del polígon industrial El Segre.

Vista aèria del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 1.300 pimes han decidit fins ara traslladar la seua seu social fora de Catalunya, el que suposa un 1% de les empreses catalanes de fins 250 treballadors, mentre que un altre 2,2 % s'ho planteja, segons una enquesta de Pimec sobre l’impacte del debat polític en el teixit empresarial.

L’enquesta, realitzada entre el 14 i el 18 d’octubre, revela que el 79,3% de les empreses no té al cap canviar el seu domicili social, un 15,7 % assenyalen que no ho saben i un 1,8 % no contesta.

Segons el sondeig, el 65% de les pimes catalanes assegura també que el debat polític actual no les afecta econòmicament, davant un 34 % que assegura que sí que els ha impactat negativament i un 1 % que afirma que li ha anat bé. Aquesta inquietud ha portat un 11% a afirmar que ja ha obert comptes bancaris fora de Catalunya i a un 13% a dir que ho pensa fer, mentre que un 23 % sent inquietud financera però no obrirà comptes fora i un 54 % no se sent inquiet en absolut.

El president de la patronal Pimec, Josep González, ha reclamat diàleg als polítics per evitar que el debat polític danyi encara més l’economia catalana i ha estat especialment crític amb el Govern del PP, al qual ha retret que hagi aprovat una norma per facilitar la sortida de seus socials d’empreses i "estimular" així el "desplaçament" de l’economia de Catalunya.

tracking