SEGRE

METEOROLOGIA TEMPESTES

Tretze ferits a Valls i centenars d’avisos a emergències per la pluja

Tarragona i Barcelona, les províncies catalanes més afectades pel temporal || Preveuen un nou front de pluges que afectarà ara Girona i el litoral central

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal sofert durant les últimes hores a la península Ibèrica, que es va acarnissar dimecres amb Tarragona i amb Barcelona, va deixar almenys tretze ferits a Valls provocats per talls i contusions. Dos dels afectats van patir un accident de trànsit. Aquestes tretze persones van ser assistides a l’Hospital de Valls al servei d’urgències, segons va informar ahir Protecció Civil. Ahir es mantenia en alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions (Inuncat). Encara que la intensitat de les pluges va disminuir ahir, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu l’entrada d’un nou front de pluges que afectarà Girona i les comarques del litoral i prelitoral central.

El telèfon d’emergències 112 va atendre 700 trucades relacionades amb l’episodi de pluges fins a les 12.30 del migdia d’ahir, a Tarragona principalment i també a Barcelona. La major part de les incidències van ser per branques i arbres caiguts, inundacions de baixos, esllavissades i objectes a la calçada i caiguda de cobertes i uralites, i 344 d’aquestes trucades es van derivar als Bombers de la Generalitat o bé als Bombers de Barcelona mentre que 341 es van passar a cossos policials per afectacions del trànsit.

El pantà de Siurana va registrar una acumulació d’aigua de 212,5 litres per metre quadrat

El fort temporal va fer estralls també a Salou, i a Port Aventura, on l’aiguat i el fort vent van arribar abans del tancament de les instal·lacions. Part de la vegetació va resultar afectada i com a la resta de la província van caure branques de diversos arbres. Tant al parc temàtic com a la resta de Catalunya, des de la mitigació ahir de les pluges, s’intenta tornar a la normalitat amb tasques de reparació de desperfectes i condicionament de carrers i carreteres.

Entre els registres d’acumulació d’aigua destaquen els 212,5 litres al pantà de Siurana, els 113,7 a Cunit, 112,3 litres a Gandesa i els 90,4 litres de Valls.

Per la seua part, la Xunta va aprovar el decret d’ajuts per a les persones afectades pels focs, en el qual estableix indemnitzacions de 75.000 euros a les famílies de les quatre persones mortes al considerar-les víctimes del “terrorisme incendiari”.

tracking