SEGRE

Un total de 123 persones van resultar ferides a la demarcació de Lleida l'1-O per les càrregues policials

Entre les persones ateses a tot Catalunya hi ha dos menors d’11 anys i 23 persones de més de 79 anys

Un ferit molt greu a la Mariola

Un ferit molt greu a la Mariola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha recopilat els diagnòstics fins el 4 d’octubre de les persones que van ser ateses durant el referèndum de l’1-O i dies posteriors a conseqüència de les càrregues dels cossos policials de l’Estat. Així, segons l’informe, el dia 1 d’octubre es van atendre i diagnosticar un total de 991 persones. D’aquestes, 123 corresponen a la demarcació de Lleida (el 12% del total de ferits a Catalunya)

En el conjunt de Catalunya, 214 persones van ser ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i 777 als centres sanitaris (38 centres hospitalaris, 40 CAP/PAC i 14 CUAP). Entre els dies 2 i 4 d’octubre es van atendre 75 persones més en centres sanitaris, també a conseqüència de les lesions del dia 1. En total, doncs, el nombre de persones ateses entre l’1 i el 4 d’octubre va ser de 1.066 persones.

Durant el dia del referèndum, les lesions més comunes per les càrregues policials van ser les contusions –un 43,9%–, les policontusions –38,6%– i les ferides –5%–. Un 68,3% de les persones ateses van ser homes i un 31,7% dones i va haver-hi cinc persones ferides greus. Entre aquestes 991 persones ateses, va haver-hi dos menors d’edats de menys d’11 anys i 23 persones d’edat superior a 79.

Un dels ferits més greus es va produir al barri de la Mariola de Lleida, amb un home que va patir un infart durant la càrrega policial.

Segons Salut, a hores d’ara no queda cap ferit ingressat en un hospital.

D’entre les persones ateses el dia 1 d’octubre –991– es van comptabilitzar 64 casos relacionats amb episodis d’angoixa o lipotímies que es van produir en el mateix lloc de les càrregues. Els trastorns emocionals relacionats amb les càrregues que s’han donat a partir del 2 d’octubre s’estan comptabilitzant en el marc del programa especial que va anunciar el conseller de Salut, Antoni Comín.

tracking