SEGRE

POLÍTICA

Colau critica el "greu atac" del Govern als drets i llibertats

Assegura que "Rajoy ha suspès l’autogovern de Catalunya pel qual tanta gent va lluitar"

Colau critica el

Colau critica el "greu atac" del Govern als drets i llibertatsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat avui el "greu atac" del Govern de Mariano Rajoy als drets i les llibertats amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que suposa segons la seua opinió la "suspensió" de l’autogovern de Catalunya.

Cessar el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i tots els consellers, limitar les funcions del Parlament català i que el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, assumeixi les competències per convocar eleccions autonòmiques en un termini de sis mesos són algunes de les mesures acordades avui en el Consell de Ministres a l’empara del 155, que hauran ara de ser aprovades pel Senat.

"Rajoy ha suspès l’autogovern de Catalunya pel qual tanta gent va lluitar", ha escrit l’alcaldessa en el seu compte de Twitter, qui creu que les mesures aprovades avui pel Govern són un "atac greu als drets i les llibertats de tots, aquí i a tot arreu".

Catalunya a Comù, el partit que lideren Ada Colau i Xavier Domènech, ha emès també un comunicat en el qual criden a la "unitat" dels catalans i de les forces polítiques i socials per "estar a l’altura" de les circumstàncies davant de la "virulència de l’atac" contra la sobirania de Catalunya.

"La gent ha demostrat que som un sol poble contra la repressió, i creiem que ara cal representar aquesta unitat a nivell polític. Per això, és necessari un front comú de les forces catalanistes en defensa de la sobirania", defensen els 'comuns’en el seu comunicat.

En aquest sentit, Catalunya a Comú considera que l’"ofensiva autoritària" de Rajoy no ho és només contra l’independentisme sinó contra "tot el poble de Catalunya".

tracking