SEGRE

CONFLICTE

El Govern proposa el cessament de Puigdemont i de tots els consellers

Així mateix, assumeix la capacitat de dissoldre el Parlament, amb l’objectiu de celebrar eleccions autonòmiques en un termini màxim de sis mesos

El Govern proposa el cessament de Puigdemont i de tot el seu Govern

El Govern proposa el cessament de Puigdemont i de tot el seu GovernLA MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern proposarà al Senat de cessar el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i tots els consellers, en aplicació de l’article 155 de la Constitució per restaurar l’ordre constitucional i l’Estatut.

Rajoy ha comparegut al Palau de la Moncloa després del Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat les mesures que, a l’empara de l’article 155 de la Constitució, s’aplicaran per restaurar l’ordre constitucional a Catalunya.

Segons ha explicat, l’exercici de les esmentades funcions s’encarregarà als òrgans i autoritats que creï o designi el Govern, encara que la idea és que les competències les assumeixin els ministres.

Així mateix, Rajoy ha anunciat que ell assumeix la capacitat de dissoldre el Parlament, amb l’objectiu de celebrar eleccions autonòmiques en un termini màxim de sis mesos.

No obstant això, Rajoy ha manifestat que la seua voluntat és que aquests comicis es puguin celebrar abans d’aquell període, quan es recuperi la normalitat institucional.

tracking