SEGRE

POLÍTICA

Forcadell: Rajoy ha traspassat tots els límits amb cop d'Estat 'de facto'

Assegura que "pretenen escapçar les institucions catalanes i apropiar-se’n"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit avui que el president del Govern, Mariano Rajoy, "ha traspassat tots els límits" amb l’anunci d’un "cop d’Estat de facto" en aprovar unes mesures a l’empara de l’article 155 de la Constitució amb les que "cauen en la més flagrant inconstitucionalitat" i que no permetrem.

En una declaració institucional a la cambra catalana després de les mesures acordades avui pel Govern a l’empara del 155 de la Constitució i per restaurar la legalitat a Catalunya, Forcadell ha opinat que en les mesures acordades en el Consell de Ministres no "els acompanyen ni la legalitat, ni la legitimitat política", ni compten "amb el suport d’una majoria dels catalans".

"Els que s’omplen la boca parlant de la Constitució, cauran en la més flagrant inconstitucionalitat en pretendre suspendre la democràcia a Catalunya", ha dit la presidenta del Parlament.

Forcadell ha criticat que Rajoy hagi respost a l’oferta de diàleg del Govern amb una "enorme irresponsabilitat política" amb què "ha traspassat tots els límits", després d’anunciar "l’execució d’un cop d’Estat de facto, amb el qual pretenen escapçar les institucions catalanes i apropiar-se’n".

Forcadell: Rajoy ha traspassat tots els límits amb cop d'Estat 'de facto'

Forcadell: Rajoy ha traspassat tots els límits amb cop d'Estat 'de facto'efe

tracking