SEGRE

CATÀSTROFE INCENDIS

La dura recuperació a Galícia

Les 35.500 hectàrees cremades podrien tardar vint-i-cinc anys a regenerar-se || Centenars de voluntaris, com ja va passar pel ‘Prestige’, s’ofereixen a ajudar

A la imatge, un cotxe i un tractor calcinats en l’incendi de Moces.

A la imatge, un cotxe i un tractor calcinats en l’incendi de Moces.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més de 200 incendis que van fuetejar Galícia la setmana passada van cremar, segons dades de la Xunta, més de 35.500 hectàrees i segons la directora de l’Escola Gallega de Paisatge de la Fundació Juana de Vega, Isabel Aguirre, es trigarà “almenys vint-i-cinc anys” a recuperar el bosc de castanyers o roures.

Aguirre també va explicar que algunes mesures que s’hauran de prendre “poden ser prohibir tocar les muntanyes i deixar que es regenerin”.

L’associació ecologista Arco Iris va ser una de les primeres a informar que persones d’arreu de l’Estat estan oferint la seua ajuda per recuperar el terreny cremat. Així doncs, l’espontània marea blanca de voluntaris que va netejar les costes gallegues del vessament del Prestige ha tornat, en aquesta ocasió “verda” amb els esmentats voluntaris per arreglar les muntanyes.

La solidaritat, malgrat que s’aposti per la prudència, ha estat acollida amb una enorme gratitud, perquè “demostra que l’esperit del Prestige segueix latent al cor de la societat espanyola”, va afirmar l’associació Arco Iris. Tot i així, Aguirre denuncia l’“error” de començar les plantacions massives sense l’anàlisi dels experts i va insistir que el primordial és “acabar amb els incendiaris”.

Així mateix, el Govern de Portugal va aprovar ahir assumir el pagament en un termini de trenta dies de les indemnitzacions a les víctimes dels incendis al país i que van deixar 44 morts.

tracking