SEGRE

ESNOTICIA

Núria Parlon dimiteix de l’executiva dels socialistes

Quatre alcaldes demanen al PSC que s’oposi “frontalment” al 155 i Ros reclama eleccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de cohesió i integració de l’executiva federal del PSOE, Núria Parlon, va remetre ahir una carta al secretari general del partit, Pedro Sánchez, en la qual va presentar la seua dimissió d’aquest càrrec. Sánchez va acceptar la decisió davant de “la situació actual de màxima tensió a Catalunya”.

Parlon va afirmar que aplicar a Catalunya l’article 155 de la Constitució “no és la solució” i va demanar al costat de tres alcaldes socialistes més del PSC –Jordi Ballart (Terrassa), Josep Mayoral (Granollers) i Ignasi Giménez (Castellar del Vallès)– que el partit liderat per Miquel Iceta rebutgi la seua utilització.

“Demanem que el PSC s’oposi frontalment a aquesta mesura i no en validi, en cap cas, la posada en marxa. El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya. L’aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament, amb conseqüències irreparables”, assegura la nota.

En aquesta línia, es mostren favorables a “reconduir el conflicte”, sobre la base de “parar el rellotge” i “congelar totes les condicions prèvies” per asseure’s a parlar “sense exclusions ni línies roges”. Per arribar a aquest punt, insten la Generalitat a no dur a terme cap declaració d’independència.

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va fer una crida al president, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions. “La millor manera de respectar les institucions d’autogovern és donar veu als ciutadans”, va tuitejar.

tracking