SEGRE

ESNOTICIA

Xarxes socials i missatgeria mòbil, les eines de la mobilització

El fenomen associatiu tradicional s’uneix i s’expandeix gràcies a la tecnologia

237655_2.jpg

237655_2.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Xarxes socials i aplicacions de missatgeria mòbil com Whatsapp i Telegram s’han convertit en les principals eines de mobilització. Han propiciat manifestacions gairebé immediates davant de cada episodi del conflicte, han reduït el temps de reacció al carrer d’una manera impensable anys enrere i s’han convertit en un nou front, on s’entaula la batalla per convèncer. També són un terreny pantanós, on els esforços per fer-se sentir en una tempesta de soroll digital es combinen amb la vigilància per evitar la propagació de falsos rumors i fins i tot la suplantació.

Així, l’ANC insta a consultar els perfils oficials de l’entitat a les xarxes socials per contrastar si les crides a mobilitzar-se que circulen a través de cadenes de missatgeria mòbil són procedents o no de l’Assemblea. També fa servir els seus propis grups de Whatsapp i Telegram com a mitjà per certificar les convocatòries. El responsable de les xarxes socials de l’ANC Lleida-Segrià apunta que, en ocasions, també hi intervenen per aclarir suposades crides o declaracions atribuïdes a l’entitat quan això no es corresponen amb la realitat.

Els ciutadans opten per opcions més segures per evitar la intervenció de les forces de seguretat

Per la seua part, Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic vinculat a Tàrrega, assenyala que la tecnologia ha dotat les xarxes socials tradicionals, de les quals es compon el teixit associatiu de Catalunya, amb un altaveu. “Aquestes aplicacions han unit la gent que es creia minoritària i s’ha creat un fenomen social”, afirma. Encara que insta els usuaris a no creure’s tot el que els arriba a través del Whatsapp o del Telegram, constata que no estaríem en el moment actual sense les xarxes socials. “Som més, estem units i som més forts”, assenyala. Ganyet insta a utilitzar el sentit comú per evitar falses informacions i també alerta de la repressió digital.

237655_3.jpg

237655_3.jpgSEGRE

237655_4.jpg

237655_4.jpgSEGRE

237655_5.jpg

237655_5.jpgSEGRE

237655_6.jpg

237655_6.jpgSEGRE

237655_7.jpg

237655_7.jpgSEGRE

tracking