SEGRE

POLÍTICA

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l’1-O "generen perplexitat"

El ministre va assegurar al canal britànic BBC que "s’ha demostrat que moltes" de les imatges difoses sobre la intervenció policial durant el referèndum il·legal "van ser falses"

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O "generen perplexitat"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit avui que les declaracions del ministre espanyol d’Exteriors, Alfonso Dastis, al respecte de la intervenció policial de l’1-O "són preocupants i generen perplexitat", perquè segons el seu parer "neguen uns fets evidents".

En declaracions a la premsa a París, on participa en una cimera global d’alcaldes contra el canvi climàtic, Colau va considerar les paraules de Dastis com "una ofensa a la població que va patir una actuació policial brutal i injustificada, però també als mitjans de comunicació que van ser testimonis directes".

Dastis va dir ahir al canal britànic BBC que "s’ha demostrat que moltes" de les imatges difoses sobre la intervenció policial durant el referèndum il·legal de l’1 d’octubre "van ser falses".

Va defensar també que "l’ús de la força (policial) va ser limitat" i, en qualsevol cas, "no es va tractar d’un ús de la força deliberat, sinó provocat".

Per a Colau, "causa enrojolament el fet que un ministre negui uns fets evidents dels quals van ser testimonis no només més de dos milions de ciutadans, a qui està dient mentiders, sinó dels quals van ser testimonis centenars de periodistes que són neutrals".

L’alcaldessa de Barcelona va reiterar la seua crida "al diàleg i a treure les amenaces de la taula", en al·lusió que el Govern català renunciï a la Declaració Unilateral d’Independència i l’Executiu espanyol faci el mateix amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

"Sempre hi ha mesures alternatives que passen pel diàleg i la negociació. Les dos parts poden renunciar a les mesures més extremes per acordar encara que sigui la discrepància", va dir, mentre va reiterar la seua demanda d’un referèndum pactat com una petició "del conjunt de la ciutadania catalana".

Colau va explicar que "molts alcaldes" amb qui s’ha reunit aquests dies a París s’han interessat per la situació a Catalunya, que segueixen "amb preocupació", i va assenyalar que igual com ella aposten pel diàleg.

"No es comparteix la via unilateral per proclamar la independència, però tampoc no s’entén que es doni una resposta autoritària (...) Tothom entén que això és una mesura d’excepcionalitat democràtica que d’alguna manera ens afecta tots. No és un problema català, és una qüestió d’Espanya i d’Europa", va dir.

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O "generen perplexitat"EFE

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O

Colau creu que les declaracions de Dastis sobre l'1-O "generen perplexitat"EFE

tracking