SEGRE

POLÍTICA

Coscubiela demana una resposta "unitària" al 155

Partidari de donar suport a unes eleccions

Coscubiela demana una resposta

Coscubiela demana una resposta "unitària" al 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot en el Parlament, Joan Coscubiela, ha fet avui una crida a Junts pel Sí (JxSí) i a la CUP per acordar una resposta "el més unitària possible" en resposta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i s’ha mostrat obert a donar suport a unes eleccions.

Després de participar en la reunió de la Junta de Portaveus d’avui, Coscubiela ha expressat la seua "satisfacció" pel fet que el Parlament convoqui, a petició de JxSí i la CUP, un ple específic per a aquest dijous, amb una declaració unilateral d’independència sobre la taula, per respondre a l’aplicació de l’article 155, les mesures del qual preveuen aprovar-se divendres en el Senat.

Ha explicat que en la Junta de Portaveus s’ha acordat que cada grup parlamentari pugui presentar tres propostes de resolució al final del ple monogràfic de dijous.

I és aquí on els comuns volen consensuar una "resposta el més unitària possible" davant de la "barbaritat del 155", ja que "estan en joc les institucions d’autogovern" i la "cohesió social" de Catalunya.

Per a Coscubiela és "imprescindible" que a l’hora de negociar aquestes propostes de resolució els grups parlamentaris anteposin l’"interès de país" per sobre dels interessos de partit.

Coscubiela ha recordat que Catalunya Sí Que Es Pot no considera que la "resposta" adequada al 155 sigui una declaració unilateral d’independència.

En canvi, ha apuntat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, disposa de "l’única clau" per convocar unes noves eleccions a Catalunya que evitin les mesures del 155.

Segons Coscubiela, "unes eleccions a Catalunya han de fer-se en un clima de normalitat, i avui no hi ha aquest clima", però si una convocatòria electoral "contribuís a evitar la caiguda en picat de la capacitat d’autogovern del poble de Catalunya i ajudés a crear un clima polític i social més favorable, seria una proposta que hauríem d’analitzar tots".

Coscubiela demana una resposta

Coscubiela demana una resposta "unitària" al 155EFE

Coscubiela demana una resposta

Coscubiela demana una resposta "unitària" al 155EFE

tracking