SEGRE

POLÍTICA

La CE reitera respecte a la legalitat a Espanya en resposta a l'activació del 155

Assegura que "la posició de la Comissió Europea és ben coneguda des del 2 d’octubre"

La CE reitera respecte a la legalitat a Espanya en resposta a l'activació de l'article 155

La CE reitera respecte a la legalitat a Espanya en resposta a l'activació de l'article 155EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) ha reiterat avui el seu suport a l’ordre constitucional i jurídic a Espanya, en resposta a l’activació de l’article 155 de la Constitució espanyola, aprovada pel Consell de Ministres.

"La posició de la Comissió Europea és ben coneguda des del 2 d’octubre", va dir en roda de premsa el portaveu comunitari, Margaritis Schinas, que va citar les recents intervencions del president de l’Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker -l’última vegada divendres passat a Oviedo- i del vicepresident primer de la CE, Frans Timmermans, en el Parlament Europeu, sobre aquest tema.

"Sempre hem dit que respectem l’ordre constitucional i jurídic d’Espanya i les mesures (...) s’inscriuen en aquest ordre constitucional", va indicar el portaveu.

Juncker i els presidents de l’Eurocambra, Antonio Tajani, i del Consell Europeu, Donald Tusk, van coincidir divendres passat durant la cerimònia de lliurament dels Premis Princesa d’Astúries a Oviedo a mostrar el seu suport a les normes legals com fonaments bàsics de la Unió i dels seus països membres després de rebre el guardó de mà del rei Felip VI.

Les mesures de l’article 155, que hauran de ser aprovades pel ple del Senat el proper 27 d’octubre, contemplen el cessament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de tots els membres del seu gabinet, limitar les funcions del Parlament i convocar eleccions a Catalunya abans de sis mesos.

tracking