SEGRE

TRIBUNALS

Anticorrupció: "Ha quedat plena i aclaparadorament acreditada la caixa 'b' del PP amb els 'papers de Bárcenas'

El fiscal assegura que el PP "mai no ha examinat ni, comprovat" si hi ha una comptabilitat paral·lela

Anticorrupció:

Anticorrupció: "Ha quedat plena i aclaparadorament acreditada la caixa 'b' del PP amb els 'papers de Bárcenas'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha assegurat aquest dimarts davant del tribunal de la Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, encarregat de jutjar als 37 acusats per participar en els primers anys d’activitats de la trama Gürtel, (1999-2005) que en aquest judici ha quedat "plena i aclaparadorament" acreditat que els 'papers de Bárcenas' feien referència a la 'caixa b' del PP.

Durant l’exposició de l’informe de conclusions finals del Ministeri Públic, la fiscal Concepción Sabadell ha afirmat que aquest judici està directament lligat a la possible existència d’una caixa opaca de la formació política i que el fet que això s’estigui investigant al Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional no impedeix que s’hagin fet preguntes sobre aquest tema perquè és "necessari acreditar la caixa'b'".

"Ha quedat plena i aclaparadorament acreditada la caixa 'b' amb els 'papers de Bárcenas', ha constatat. A més, ha afegit que el cap de l’Auditoria del PP, Carlo Lucca de Mignani, en la seua declaració com a testimoni en aquest judici, va donar "total veracitat" aquestes anotacions en vincular-les amb la "caixa a", dient que només existia "l’oficial".

Així mateix, ha subratllat que no val per deixar al marge aquest assumpte que el PP negui l’existència de la mateixa ja que "mai no l’ha examinat, ni comprovat" si hi ha una comptabilitat paral·lela. "Suposaria reconèixer la percepció de pagaments opacs per a la Hisenda Pública", ha puntualitzat.

Segons la fiscal, la mateixa declaració de l’extresorer 'popular', que va reconèixer l’existència d’una "comptabilitat extracomptable"; les testificals dels expolítics Jaime Ignacio del Burgo o Santiago Abascal Escuza, que van reconèixer algunes de les entregues de diners; els informes pericials cal·ligràfics, que han determinat l’autenticitat dels apunts de Bárcenas; i les proves documentals, que han corroborat l’ús opac dels esmentats fons com l’efectuada per comprar accions de Llibertat Digital; han acreditat l’existència d’una caixa 'b' del PP.

Finalment, la representant del Ministeri Públic ha agregat que Bárcenas "ha tingut plena disposició dels fons" del PP i que part de la seua fortuna la va sostreure de la 'caixa B'.

tracking