SEGRE

El Govern català anuncia una bateria de recursos per frenar l'aplicació del 155

El president de la Generalitat, el vicepresident i cadascun dels consellers presentaran "de manera individual" un recurs contenciós administratiu per protegir els seus "drets fonamentals"

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'Executiu.

El Govern català anuncia una bateria de recursos per frenar l'aplicació del 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha anunciat aquest dimarts una bateria de recursos jurídics per intentar frenar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Després de la seua reunió d’aquest dimarts, la primera "sota l’amenaça" de l’aplicació del 155, segons ha denunciat Turull, el Govern ha acordat la "resposta jurídica", amb la intenció d’"exhaurir les vies internes", abans d’acudir a instàncies internacionals.

D’entrada, el Govern demanarà un informe al Consell de Garanties Estatutàries, en entendre que les mesures que planteja l’Executiu de Mariano Rajoy "sobrepassen tots els limitis" legals.

La sol·licitud de l’informe serà el pas previ a plantejar un conflicte de competències davant del Tribunal Constitucional (TC). Una vegada el president de la Generalitat rebi el requeriment del Senat perquè plantegi les seues al·legacions, s’interposarà un recurs d’empara davant del TC per una qüestió de terminis, de formes i de fons, ha explicat Turull. Davant del Tribunal Suprem, es presentaran recursos per la via contenciós administrativa per "declarar nul" l’acord del Consell de Ministres de dissabte passat per desenvolupar el 155, perquè "sobrepassa" el que diu la Constitució. A més, es demanaran "mesures cautelaríssimes" perquè se suspengui l’acord del Govern de l’Estat, que inclou el cessament de tots els membres de l’executiu català.

Precisament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i cadascun dels consellers, ha afegit Turull, presentaran "de manera individual" un recurs contenciós administratiu per protegir els seus "drets fonamentals". Segons Turull, les mesures que el Govern central ha traslladat al Senat "contravenen" les eleccions catalanes de 2015 i el posterior nomenament del president de la Generalitat i dels seus consellers.

tracking