SEGRE

TRIBUNALS

Exmembres de la Crida es reuneixen per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart

Segons ells, estan "segrestats per l’Estat" i són "presos polítics" de la "injustícia espanyola"

Exmembres de la Crida es reuneixen per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart

Exmembres de la Crida es reuneixen per demanar la llibertat de Sànchez i CuixartEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antics membres de la Crida a la Solidaritat han presentat un manifest per demanar la llibertat dels presidents de la Asamblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, segons ells "segrestats per l’Estat" i "presos polítics" de la "injustícia espanyola".

En roda de premsa en el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’exmembre de la Crida i exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras ha afirmat que "la detenció de 'els Jordis' és un acte de violència d’Estat", que fa un "ús sistemàtic de la llei per encobrir-la".

"Nosaltres som gent de no-violència i farem el possible per revertir la violència de l’Estat", ha assenyalat Tresserras.

En la conferència de premsa han participat l’expolític d’ERC i CDC Àngel Colom; el diputat de la CUP Carles Riera; i Núria Camps i Enric Marín, tots ells antics dirigents de la Crida.

Núria Camps ha explicat que les de Sànchez i Cuixart són unes "detencions absolutament injustes", ja que ambdós són presidents de "dos entitats que s’han caracteritzat per la lluita pacífica per defensar les llibertats polítiques del seu poble".

Ha afirmat que les bases de Crida a la Solidaritat, entitat que va existir entre 1981 i 1993, són la "no-violència i la desobediència civil davant lleis injustes", dos actituds que serveixen també avui a l’independentisme, segons ha dit.

Colom ha defensat que ambdós líders independentistes, empresonats acusats de sedició pel seu paper en la manifestació davant la Conselleria d’Economia el mes de setembre passat, són "ostatges detinguts en bona part com a revenja de l’Estat per l’1 d’octubre i pel procés en general".

"Nosaltres aportem a la societat catalana un gra de sorra que s’ha convertit en un mar de fons positiu", ha afirmat Colom amb referència al nexe que uneix la Crida amb les entitats independentistes actuals.

Riera ha asseverat que l’empresonament d’ambdós dirigents és mostra del "caràcter antidemocràtic i dictatorial de l’Estat espanyol", i Marín ha assenyalat que "només algú que està perdent la batalla recorre de forma sistemàtica a la repressió".

La Crida per la Solidaritat, que el proper 7 de novembre ha anunciat que organitzarà un acte al Paranimf de l’UB, va ser un moviment catalanista que va realitzar una sèrie de campanyes a favor de la normalització de la llengua catalana i va arribar a reunir en un acte massiu en el Camp Nou a 100.000 persones.

Al manifest presentat avui s’han adherit 132 antics membres d’aquest moviment.

tracking