SEGRE

La CUP assegura que el Govern té sobre la taula la convocatòria d'eleccions

Carles Riera adverteix Puigdemont que si convoca eleccions es trobarà en un "escenari d’absoluta solitud" en el qual no "el seguiran els independentistes"

Els diputats de la CUP Albert Botran i Carles Riera, al costat del portaveu de CSQRP, Joan Coscubiela (centre), a la seua arribada a la junta de portaveus del Parlament, dilluns.

La CUP assegura que el Govern té sobre la taula la convocatòria d'eleccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat aquest dimarts que, en aquests moments, sobre la taula del Govern hi ha dos possibles escenaris: la "determinació" de declarar la independència i la convocatòria d’eleccions, possibilitat aquesta última a la qual el seu partit s’oposarà "frontalment". En roda de premsa a la seu de la CUP, Riera ha advertit el Govern que unes eleccions autonòmiques anticipades serien una "arma nuclear" contra el procés independentista que situaria els catalans en un escenari de "submissió" i, per contra, s’ha ofert a assumir la "coresponsabilitat" i els "riscos" necessaris derivats de la declaració d’independència i de la proclamació de la "república catalana". Riera ha subratllat que la convocatòria d’uns comicis a Catalunya serien el "pitjor i el més negatiu dels escenaris", al que la CUP s’oposaria "frontalment". "És una arma nuclear per acabar el procés independentista i invalidar l’1 d’octubre" i situaria els catalans en un escenari de "derrota, de submissió i de vassallatge," perquè les eleccions se celebrarien en un context de "dictadura i de suspensió de la democràcia" a Catalunya, ha argumentat el diputat autonòmic dels anticapitalistes.

A més, ha alertat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que si convoca eleccions es trobarà en un "escenari d’absoluta solitud" en el qual no "el seguiran els independentistes". Ha assegurat que l’Estat tracta Catalunya com a una "colònia" i, en aquest context, ha advertit el Govern que l’Executiu de Mariano Rajoy aplicarà "igualment" el 155 encara que Puigdemont convoqui eleccions a Catalunya, perquè pretenen "recentralitzar i espanyolitzar el país".

Per contra, Riera ha garantit que si s’opta per la declaració d’independència i la proclamació de la república catalana la CUP "estarà a totes, i assumirà qualsevol compromís, responsabilitat, coresponsabilitat i els riscos que ells suposin, sense cap límit."

Preguntat si la CUP s’ha ofert per formar part d’un govern de concentració, el diputat de la CUP ha dit que no, però ha insistit que els anticapitalistes es posaran a "disposició del país i de les seues institucions" com el Govern, el Parlament i els ajuntaments "assumint els riscos necessaris a nivell de coresponsabilitat".

Respecte a si en el ple d’aquest dijous al Parlament podria incloure’s la declaració d’independència, Riera ha recordat que l’objectiu d’aquest és valorar les conseqüències del 155, encara que ha defensat que "es ratifiqui com més aviat millor" la DUI (Declaració Unilateral d’Independència) a la cambra catalana.

D’altra banda, la CUP ha anunciat que aquesta setmana iniciarà trobades en l’àmbit municipal per fer "efectiva la nova legalitat catalana" després d’una hipotètica proclamació de la "república catalana".

tracking