SEGRE

SUCCESSOS ASSASSINAT

La policia mata a trets una turista espanyola a Rio de Janeiro

Van disparar-li en una favela || La víctima feia un ‘tour’ amb tres persones més i el vehicle en el qual viatjaven es va saltar un control de seguretat

La policia mata a trets una turista espanyola a Rio de Janeiro

La policia mata a trets una turista espanyola a Rio de Janeiro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una turista espanyola va morir ahir pels trets que va realitzar la Policia Militar del Brasil contra un vehicle de turistes que es va saltar un control de seguretat a la favela de Rocinha, al sud de Rio de Janeiro, segons va informar el mitjà oficial Agencia Brasil.

D’acord amb la versió de la Policia Militar, cap a les 10.30 (hora local) el vehicle es va saltar el control ubicat a Largo Boiadeiro i els agents, sense saber qui anava a l’interior, hi van respondre obrint foc. El policia autor dels trets va ser detingut, va informar el diari local O Globo. El conductor del cotxe també va afirmar, en les primeres declaracions a la policia, que no va arribar a veure el control i que només es va adonar del bloqueig quan va sentir el tret, segons El País.

El conductor del vehicle assegura que no va veure el control i la policia investiga si veritablement va existir

La dona, María Esperanza Jiménez Ruiz, de 67 anys, segons la policia, va ser traslladada a l’Hospital Municipal Miguel Couto, on no es va poder fer res per salvar-li la vida. A més de la dona morta, a bord del vehicle hi anaven dos espanyols més, familiars de la víctima, i un italià, si bé les identitats no van transcendir. El ministeri d’Afers Estrangers i de Cooperació espanyol va poder confirmar la mort de la dona i tant el consolat a Rio com l’ambaixada a Brasília estan en contacte amb les autoritats locals per recollir més informació, segons fonts diplomàtiques. També s’ofereix assistència consular a familiars que es trobaven amb la turista morta.

Poc abans d’aquest incident, al voltant de les 09.30 hores, policies militars del Batalló de Xoc s’havien enfrontat amb membres d’un grup criminal a la mateixa zona i diversos agents van resultar ferits.

La Policia Civil de Rio s’ha fet càrrec d’aquesta investigació. Se centren a aclarir si la Policia Militar realment havia muntat aquesta barrera de control i ordenat l’alto o aquesta és la versió a la qual s’han agafat els agents per explicar els trets sense ni tan sols saber qui ocupava el vehicle.

Visitar les faveles, una atracció turística cada cop més perillosa ? Les agències de viatges acostumen a organitzar passejos per conèixer els carrers de les faveles, un pla que s’ha convertit en una activitat d’alt risc des del passat 17 de setembre, quan els tirotejos es van fer comuns per dissidències entre les bandes criminals que dominen aquest territori. La mort d’aquesta turista espanyola va copar ahir l’atenció mediàtica brasilera, malgrat que no és la primera vegada que un turista mor en aquests llocs. Tanmateix, no es recorden casos en els quals els trets vinguin de la policia i no dels traficants. La Secretaria de Seguretat Pública de Rio de Janeiro ha expressat públicament les seues condolences i el consolat espanyol a Rio, entre les recomanacions als turistes, ja advertia del “repunt de violència” a les faveles de la turística ciutat brasilera.

tracking