SEGRE

ESNOTICIA

Un jove de Tàrrega condemnat per pegar policies els denuncia a ells

Diu que els agents van agredir-los brutalment, a ell i a la seua nòvia, després de la manifestació de dissabte a Barcelona || La jutge va sentenciar-los diumenge passat

Adrià Corbella mostra la lesió a l'ull esquerre, al costat de a seua parella.

Un jove de Tàrrega condemnat per pegar policies els denuncia a ells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adrià Corbella Burgués, un jove de Tàrrega de 24 anys, i la seua parella, Aina Altimir, van acceptar diumenge una condemna de quatre mesos de presó per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat després que dissabte a la nit fossin detinguts per la Policia Nacional acusats d’agredir diversos agents davant la delegació del Govern a Barcelona, després de la manifestació per demanar l’alliberament dels líders de l’ANC i Òmnium.

Tanmateix, el jove va denunciar ahir que va ser al contrari, és a dir, que diversos policies els van agredir i que van acceptar la condemna en un judici ràpid perquè els advocats d’ofici els ho van recomanar després d’assegurar-los que “se’ns complicaria el cas”. Corbella va explicar aquest dilluns a SEGRE que, quan passaven davant de l’edifici, un agent els va dir: “Què mireu, malparits?”, cosa a la qual ells van respondre: “No us volem aquí, fora!” Després d’això, sempre segons la seua versió, “cinc policies em van agafar i em van immobilitzar a terra, agafant-me fort pel coll i ofegant-me. No em podia moure.”

«Un agent ens va dir: “Us tallaria a trossos i us ficaria en una bossa de brossa”»  ADRIÀ CORBELLA, VEÍ DE TÀRREGA

A la seua parella, va assegurar, la van agafar pel coll dos agents més i la van encastar contra un furgó. Tots dos van ser traslladats als calabossos de la comissaria de la Verneda, on, segons Corbella, «van començar els insults i els atacs verbals contra els independentistes. Un agent fins i tot va arribar a dir: “Si fos per mi, us tallaria a trossos, us ficaria a trossos en una bossa de brossa i us tiraria al mar.” Va ser realment molt humiliant.» Tots dos van ser condemnats en un judici ràpid, però intentaran recórrer la sentència amb uns altres advocats. Corbella va explicar ahir que “tant l’Aina com jo estem macats per tot el cos. Tinc un ull morat i inflat i em fan mal les cervicals”.

tracking