SEGRE

TRIBUNALS

Una jutgessa demana a la Policia Nacional un informe de la seua actuació a la seu de la CUP

La denúncia va ser motivada pel desplegament de més d’un centenar d’agents de la Policia Nacional el passat 20 de setembre

Una jutgessa demana a la Policia Nacional un informe de la seua actuació a la seu de la CUP

Una jutgessa demana a la Policia Nacional un informe de la seua actuació a la seu de la CUPEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jutgessa de Barcelona ha obert diligències per investigar el desplegament de la Policia Nacional del passat 20 de setembre davant de la seu de la CUP a Barcelona i ha requerit a aquest cos policial que li remeti un informe amb els detalls sobre la seua actuació.

En una interlocutòria a què ha tingut accés Efe, la titular del Jutjat número 9 de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia que la CUP va presentar contra la Policia Nacional, que va acusar de delictes contra la inviolabilitat domiciliària i altres garanties de la intimitat comesos per funcionari públic, així com de coaccions greus.

La denúncia va ser motivada pel desplegament de més d’un centenar d’agents de la Policia Nacional el passat 20 de setembre davant de la seu de la CUP, on van romandre durant prop de sis hores mentre centenars de manifestants es concentraven per impedir l’entrada dels agents al local del partit polític.

En aquesta actuació, que va coincidir amb la jornada de detencions i registres ordenats per un jutge de Barcelona que investiga els preparatius del referèndum, la Policia Nacional va acabar retirant-se de les portes de la seu de la CUP sense entrar al local, després de limitar-se a requisar material de propaganda relativa a l’1-O a diversos militants que l’estaven carregant en un vehicle.

La jutgessa de Barcelona considera en la seua interlocutòria que els fets relatats per la CUP en la seua denúncia podrien ser "constitutius d’infracció penal", pel que ha enviat un ofici a la Direcció General de la Policia perquè li remeti un informe "sobre la seua actuació" a la seu del partit el 20 de setembre passat.

En la denúncia presentada per la CUP, el partit acusa la Policia Nacional de dur a terme una actuació més pròpia d’una organització mafiosa que d’un organisme públic", per haver acudit a la seua seu sense ordre judicial.

La CUP manté en la seua denúncia que els agents es van apoderar del material electoral, sense entregar als militants cap acta, i que els policies tenien la intenció d’accedir a l’interior de la seu del partit, encara que van desistir de fer-ho perquè se’ls va exigir que la mostressin.

Mentre els agents esperaven durant gairebé sis hores davant la seu de la CUP, nombrosos militants es van atansar al lloc per mostrar el seu suport a la formació anticapitalista, la qual cosa va propiciar que també es desplacessin diversos efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Segons afegeix la CUP en la seua denúncia, la intervenció policial va suposar un "atac a la llibertat política" per tal com els agents van intentar accedir a un local d’una organització política.

tracking