SEGRE

Albiol avisa que els funcionaris que es rebel·lin contra el 155 poden perdre la seua feina

Reafirma que "hi ha una part del món educatiu" a Catalunya que "està educant perquè els nens creixin amb un sentiment de no pertinença a la resta d’Espanya"

El president del PPC, Xavier García Albiol.

Albiol avisa que els funcionaris que es rebel·lin contra el 155 poden perdre la seua feinaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha advertit aquest dimecres que si hi hagués funcionaris de la Generalitat que "entressin en rebel·lia" davant de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució "podrien arribar a perdre la seua feina". En declaracions a TV3, García Albiol s’ha mostrat confiat que "la immensa majoria" de treballadors públics de la Generalitat seguiran "fent el seu treball" sense oposar resistència al 155 en cas que el Senat aprovi aquest divendres les mesures previstes pel Govern de l’Estat.

Però ha recordat que, si n’hi ha algun "en situació de rebel·lia" contra aquest control de la funció pública per part de l’Estat, existeix un "sistema de sancions" i "podria arribar a perdre el seu treball, clar que sí", com "passa en l’administració pública i en qualsevol negoci". "Si hi ha un treballador que per qüestions ideològiques diu que no segueix les instruccions del seu responsable, primer l’avisen, després tornen a avisar-lo, a la tercera vegada també i, a la quarta, perd el lloc de treball", ha afirmat el president del PPC.

Según García Albiol, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encara podria evitar l’aplicació del 155 si "sortís dient que s’ha paralitzat el procés de ruptura amb la resta d’Espanya" i, sense renunciar a assolir la independència "per vies legals", convoqués unes "eleccions autonòmiques".

Tanmateix, Puigdemont cometria segons el seu parer un "frau de llei" si combinés la convocatòria d’unes eleccions amb una declaració d’independència, prèvia o posterior a la cita electoral, pel que en aquestes condicions els comicis no es podrien celebrar.

D’altra banda, García Albiol s’ha reafirmat que "hi ha una part del món educatiu" a Catalunya que "està educant perquè els nens creixin amb un sentiment de no pertinença a la resta d’Espanya". Per això, s’ha mostrat "partidari de fer una sèrie de reformes" perquè l’educació "tingui un fil conductor a tot Espanya", si bé ha admès que "durant aquests sis mesos" de possible aplicació del 155 "poc es podrà fer.

Quant a les conseqüències que tindrà el 155 en TV3 i Catalunya Ràdio, ha reconegut que sí que hi haurà "algun tipus d’influència" perquè aquests mitjans s’han convertit en "la principal pota d’agitació del moviment independentista", encara que ha dit que "no s’ha de coartar la llibertat dels periodistes".

Més enllà del debat sobiranista, després que la fiscal digués ahir en el judici del cas Gürtel que "ha quedat acreditada la caixa B del PP als papers de Bárcenas", García Albiol ha comentat que els populars ja "van pagar la penitència" electoralment per aquest cas i, des d’aleshores, "s’han pres les mesures adequades perquè això no torni a passar".

tracking