SEGRE

ESNOTICIA

El Govern es planteja convocar eleccions per evitar l'aplicació de l'article 155

Les pressions a Carles Puigdemont per convocar eleccions en lloc de proclamar la DUI creixen a mesura que passen les hores. Diversos consellers i el mateix Artur Mas estarien a favor d’aquesta alternativa per evitar que Madrid apliqui l’article 155. La CUP també va afirmar que el Govern estudia aquesta possibilitat, que rebutja “frontalment”.

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Turull, a l’arribar ahir a la reunió setmanal del Govern.

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Turull, a l’arribar ahir a la reunió setmanal del Govern.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estaria estudiant la possibilitat de convocar eleccions en lloc de declarar la independència aquesta setmana amb l’objectiu d’evitar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, segons va publicar ahir La Vanguardia a partir de fonts coneixedores del desenvolupament de la reunió del consell executiu.

Segons van publicar diversos mitjans, sectors de pes del PDeCAT –incloent-hi l’expresident Artur Mas, els consellers del PDeCAT Santi Vila i Meritxell Borràs i dels d’ERC Carles Mundó i Meritxell Serret– haurien comunicat a Puigdemont les seues discrepàncies amb els plans de proclamar la DUI i li haurien traslladat els avantatges que podria haver-hi en el fet d’anar a uns comicis per evitar la intervenció de l’autogovern. Altres veus, com les del portaveu del Govern, Jordi Turull, i el conseller d’Interior, Joaquim Forn, donen suport a Puigdemont per proclamar la independència unilateralment abans que anar a eleccions, si bé estan calibrant els efectes que tindria fer aquest pas.

La CUP assegura que s’oposa “frontalment” a una convocatòria de comicis abans que la DUI

El diputat de la CUP Carles Riera va assegurar que, en aquests moments, sobre la taula del Govern hi ha dos possibles escenaris: la “determinació” de declarar la independència i la convocatòria d’eleccions, possibilitat aquesta última a la qual el seu partit s’oposarà “frontalment”.

No obstant, Turull no va aclarir si l’Executiu preveu convocar eleccions: “Les deliberacions del Govern són secretes. No contestaré per no entrar en especulacions”, va assenyalar.

Diputats de Junts pel Sí també compten amb un argumentari que indica que el ple del Parlament convocat per demà a les 10.00 hores serviria per proclamar la independència en “legítima defensa” i, després, iniciar un procés de resistència amb l’ajuda de la ciutadania.

tracking