SEGRE

El PSOE exigeix a Rajoy que "posi ordre" en el seu Govern sobre la seua acció a Catalunya

Els socialistes tenen clar que "si Puigdemont accepta la legalitat i el marc constitucional i convoca eleccions autonòmiques no hi cap ni política ni jurídicament" el 155

Rajoy, a la seu arribada aquest dimecres al Congrés dels Diputats

El PSOE exigeix a Rajoy que "posi ordre" en el seu Govern sobre la seua acció a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha exigit aquest dimecres al president Mariano Rajoy que "posi ordre en el seu govern sobre el que farà a Catalunya", i ha reiterat que els socialistes tenen clar que "si Puigdemont accepta la legalitat i el marc constitucional i convoca eleccions autonòmiques no cap ni política ni jurídicament" el 155.

Roures, que ha demanat explicacions a Rajoy en la sessió de control per les "divergències entre la vicepresidenta i els seus ministres" quan parlen de Catalunya, no ha obtingut cap resposta sobre això del president.

Rajoy únicament ha constatat que "tornar la legalitat i la convivència pacífica a Catalunya i restablir el dret i les llibertats dels ciutadans" forma part de les seues prioritats.

La portaveu socialista ha aprofitat la seua pregunta al president sobre les "prioritats d’acció del seu Govern" per reclamar-li que digués "què farà amb la reforma constitucional" i amb els Pressupostos de 2018, a què ha descartat donar el suport del seu grup. Després de retreure-li que digui que no pot votar els Pressupostos sense conèixer-los, Rajoy li ha replicat que, en el dia d’avui, "ningú no s’ha assabentat de quina reforma constitucional es refereix", i li ha retret que "expliqui una història de Puigdemont que res no té a veure" amb la pregunta que figurava en l’ordre del dia. "Si no llegís tant les dades que li escriuen els seus col·laboradors, contestaria les preguntes que se li formulen des d’aquest grup parlamentari", s’ha queixat Robles al seu torn, al que Rajoy ha contestat que ell, tanmateix, li recomanava llegir les dades que li donen els socialistes "per evitar intervencions com la d’avui".

Entre altres dades, el president ha ressaltat que Espanya creix al 3,1 per cent, que bat rècord d’exportacions i que ha registrat 360.000 aturats menys, i ha posat èmfasi que créixer i crear ocupació i mantenir i millorar l’estat del benestar són, juntament amb restablir la legalitat i la convivència a Catalunya, les seues prioritats.

tracking