SEGRE

Estradé veu obstacles al president i Vilà considera el 155 inaplicable

Estradé veu obstacles al president i Vilà considera el 155 inaplicable

Estradé veu obstacles al president i Vilà considera el 155 inaplicable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els senadors lleidatans que ahir van participar en les sessions clau de la Cambra Alta i el Parlament sobre el conflicte català van explicar que no donaran suport a l’aplicació de l’article 155.

Miquel Àngel Estradé, portaveu d’ERC a la comissió del Senat, va afirmar que en la seua constitució es va plantejar la possibilitat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pogués comparèixer des d’ahir fins demà a la tarda i, en lloc de presentar per escrit les al·legacions contra les mesures del Govern, ho fes en persona i facilitar així que Puigdemont pugui també participar demà en el ple del Parlament. Tots els grups presents a la comissió menys el PP van donar suport a la proposta, encara que, al tenir majoria absoluta, la proposició va quedar descartada.

Per la seua banda, la senadora lleidatana d’En Comú Podem designada pel Parlament, Sara Vilà, va comparèixer ahir a la Comissió d’Afers Institucionals de la Cambra catalana, on va manifestar que el 155 és “inaplicable” i el va qualificar d’“aberració política”. Així mateix, la presidenta del PDeCAT al Pirineu i senadora, Mayte Rivero, va assegurar que la funció dels senadors del seu partit és defensar les institucions catalanes.

tracking