SEGRE

CATÀSTROFE INCENDIS

Investiguen una dona per causar tres focs a Galícia

A Pontevedra, va ser alliberada després de detenir-la al tenir a càrrec familiars || Tejerina ultima un pla d’actuació forestal

Un home passeja els gossos per la zona calcinada de Moces.

Un home passeja els gossos per la zona calcinada de Moces.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir ahir una dona de 74 anys per un incendi a la parròquia de Petelos, a Mos (Pontevedra), ocasionat diumenge passat, dia 15. La dona està investigada, a més d’aquest foc, per dos més d’anteriors al d’aquell dia, en el qual Galícia va registrar nombrosos incendis per tota la comunitat, que van afectar amb una especial incidència nuclis urbans al sud de la província de Pontevedra.

Després de prendre-li declaració, la policia va decidir deixar-la en llibertat, al tenir en compte les seues circumstàncies personals, ja que té un fill d’uns 40 anys amb discapacitat, el marit en cadira de rodes i tots dos estan al seu càrrec. Ara és el jutge qui ha de citar-la a declarar.

Es tracta de la segona detenció relacionada amb l’onada d’incendis d’aquell cap de setmana, després de la d’un home de Vigo que la Guàrdia Civil va arrestar, al provocar, també el diumenge 15, un foc d’una hectàrea pròxim a cases, per una imprudència a la seua finca d’Os Blancos (Ourense).

D’altra banda, la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, va anunciar que ultima un Pla d’Actuació Forestal per lluitar contra els incendis forestals i les seues causes.

Arranca la moció de censura al Govern lusità pels incendis El Parlament portuguès va començar a debatre ahir la primera moció de censura al Govern socialista, presentada pel democristià CDS, el partit més a la dreta de l’Assemblea, per la gestió de la tragèdia dels focs d’aquest any. “L’Estat portuguès va fallar, com tots van reconèixer, des del president de la República fins a tots els partits, sense excepció”, va afirmar la líder del CDS, Assunção Cristas, que va recordar les més de cent víctimes mortals que van deixar els incendis aquest any. Segons va explicar Cristas, aquesta moció és “la veu de la indignació de milions de portuguesos”. A més, ahir mateix va augmentar a quaranta-cinc el balanç provisional de víctimes mortals després de l’última onada de focs, al morir un dels setanta ferits causats pels incendis.

tracking