SEGRE

L'ANC prepara per a aquest divendres una mobilització davant del Parlament per la possible DUI

A les 12.00 hores

L'ANC prepara per a aquest dijous una mobilització davant del Parlament per la possible DUI

L'ANC prepara per a aquest dijous una mobilització davant del Parlament per la possible DUIEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemmblea Nacional Catalana (ANC) prepara per a aquest divendres una nova mobilització davant del Parlament, davant de la possibilitat que el ple de la cambra catalana acabi aprovant una declaració unilateral d’independència (DUI). La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va convocar ahir formalment per a aquest dijous a partir de les deu del matí l'inici d'un ple monogràfic per debatre i votar resolucions en resposta a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

A través de missatges de telefonia mòbil, l’ANC convoca a la ciutadania divendres "davant del Parlament a partir de les 12.00 hores". "El dia serà transcendental. N’esperem molta, molta gent per l’arribada de la república", conclou el missatge, que al·ludeix a la possibilitat que Junts pel Sí i la CUP aprovin una resolució en la qual es declari formalment la independència.

El lloc de la mobilització podria veure’s alterat si es produís una situació similar a la del passat 10 d’octubre, quan inicialment les entitats sobiranistes van convocar davant la cambra catalana per seguir la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però després van traslladar la convocatòria al Passeig Lluís Companys en tancar els Mossos d’Esquadra el Parc de la Ciutadella per raons de seguretat.

De fet, aquest matí la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha penjat a Twitter una fotografia d’un camió descarregant tanques en un dels accessos al parc on es troba la cambra catalana: "Les tanques tornen al Parc de la Ciutadella. Quina mania d’allunyar del Parlament la gent que vol enfortir la república", ha protestat.

tracking