SEGRE

Rajoy a Rivera: "Abans de convocar eleccions cal restablir la legalitat"

El líder de Ciutadans ha defensat que aquestes eleccions siguin el més aviat possible per "fer fora a Puigdemont" amb vots i que aquestes es realitzin dins del marc legal i sense "tupinades" com el de l’1-O

Albert Rivera al Congrés

Rajoy a Rivera: "Abans de convocar eleccions cal restablir la legalitat"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha replicat al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que abans de convocar eleccions autonòmiques a Catalunya cal "restablir" la legalitat". Davant de la urgència plantejada per Rivera perquè aquests comicis se celebrin "com més aviat millor", el president del Govern ha dit que hi coincidia en aquesta necessitat però primer cal fer "una cosa molt important" que és "recuperar" la legalitat perquè tot el que està succeint a Catalunya -ha argumentat- persegueix l’objectiu de "liquidar" la llei.

La situació és "molt greu", ha recalcat Rajoy, perquè tant la Generalitat com el Parlament s’han situat "fora de la legalitat" i s’ha produït una "ruptura" de la convivència i una fractura social.

En tercer lloc, ha enumerat, l’economia i l’ocupació comencen a notar aquesta situació ja que les empreses comencen a canviar la seua seu social, hi ha problemes en els dipòsits i el turisme no ve", la qual cosa obliga a baixar les previsions de creixement per a l’any que ve a Catalunya i el conjunt d’Espanya. Per tot això, ha insistit que cal tornar a la llei, d’allà l’activació de l’article 155, que preveu eleccions en un termini no superior als sis mesos. "A mi m’agradaria, a vostè també i al PSOE també, almenys abans, que se celebressin amb la major celeritat possible", ha apuntat el president, recalcant que s’han d’organitzar "amb totes les garanties" i evitant una situació "tan lamentable" com la del referèndum de l’1-O i, "per descomptat", d’acord amb la legalitat i a la Llei electoral.

Albert Rivera ha defensat que aquestes eleccions siguin el més aviat possible per "fer fora Puigdemont" amb vots i que aquestes es realitzin dins del marc legal i sense "tupinades" com el de l’1-O, quan es va veure gent votar fins cinc vegades, ha assenyalat. Després de mostrar la seua preocupació perquè el PSOE "no vulgui el mateix", Rivera també ha manifestat inquietud perquè sigui el "comitè de sedició" del president de la Generalitat el que organitzi els comicis. I davant de la possibilitat que sigui Carles Puigdemont el que convoqui les eleccions, Rivera ha assegurat que el que vol és que sigui Espanya "com a Estat", la que ho faci.


tracking