SEGRE

La Generalitat acusa el Govern de "sobrepassar àmpliament els límits" del 155

El burofax de la Generalitat arriba tres minuts tard però serà admès

El Govern acusa el Govern de

El Govern acusa el Govern de "sobrepassar àmpliament els límits" del 155

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha acusat al Govern d’haver "sobrepassat àmpliament" i "sense justificació" els límits de les mesures que permet l’article 155 de la Constitució, perquè van més enllà de buscar el cessament de les actuacions del Govern relacionades amb el procés independentista. Així consta en les al·legacions a l’aplicació del 155 que la Generalitat ha remès al Senat.

Segons el parer de l’Executiu català, les decisions que recull l’acord del Govern per aplicar el 155 que debatrà el Senat, "espolien pràcticament les institucions de la Generalitat de les seues principals atribucions".

Cita per exemple, entre altres, el fet que el president del Govern vagi a assumir la potestat de dissoldre el Parlament i convocar eleccions a Catalunya, així com cessar el president de la Generalitat, limitar les potestats del Parlament i que l’Estat es faci càrrec de "la direcció política de l’administració de la Generalitat en el seu conjunt". Per això, considera que si el Senat autoritza les mesures, "estaria imposant-les sense una ponderada causa justificant i incorrent en un excés notori" respecte a l’objecte del requeriment previ que el Govern va fer a la Generalitat en activar el 155. També interpreta que existeix "una clara mancada de congruència" respecte d’aquest requeriment i "amb manifesta desproporció entre la finalitat perseguida i les alteracions imposades al sistema institucional de la Generalitat". En conseqüència, la Generalitat considera que hi ha hagut una "patent vulneració del procediment previst per a l’article 155 de la Constitució".

tracking