SEGRE

ESNOTICIA

El PSOE, “poc optimista” amb evitar el 155

Els socialistes segueixen insistint que la convocatòria d’eleccions autonòmiques per “tornar a la legalitat” evitaria la intervenció de la Generalitat per part del Govern central

Robles, durant la intervenció a la sessió de control al Govern.

Robles, durant la intervenció a la sessió de control al Govern.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, va admetre ahir que és “poc optimista” sobre les possibilitats que queden per evitar l’aprovació i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, però va insistir a reclamar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions legals per “no activar el botó roig”. Gil va considerar un error que Puigdemont no vagi finalment a la Cambra Alta per presentar les al·legacions de la Generalitat i que malgasti una “oportunitat d’or”. “Ens temem que tindrem el que ningú vol, l’aplicació de l’article 155”, va afegir el portaveu, que va fer “una última crida” al president perquè “renunciï a fer maniobres d’última hora” i convoqui eleccions autonòmiques que paralitzin les mesures previstes. Al matí, a la sessió de control al Govern al Congrés, la portaveu socialista a la Cambra, Margarita Robles, va insistir, aquesta vegada davant del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que si Puigdemont “accepta la legalitat i el marc constitucional i convoca eleccions autonòmiques” no es podria, “ni jurídicament, ni políticament”, seguir endavant amb la intervenció de l’autogovern de Catalunya. També al matí, l’exvicepresident del Govern del PSOE Alfonso Guerra havia assenyalat que o Puigdemont deroga les lleis del Referèndum i de Transitorietat, o Rajoy “no té cap altra obligació que aplicar el 155”, paraules a les quals Robles va contestar dient que els històrics del PSOE han de recolzar la postura del partit en relació amb el 155.

D’altra banda, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va cridar l’atenció a la diputada del PSC, Meritxell Batet, per utilitzar el català. La diputada socialista interpel·lava el ministre d’Economia, Luis de Guindos, sobre “la conjunció de Govern que no ha practicat el diàleg” i d’un Govern que es va allunyar del diàleg situant-se fora de la llei. A l’hora de repartir culpes, es va dirigir en català a Puigdemont per reclamar-li eleccions, davant de la qual cosa Pastor va reclamar-li que utilitzés el castellà.

tracking