SEGRE

ESNOTICIA

Eurodiputats insten la UE a intervenir a Catalunya

Reclamen respectar la democràcia i els drets humans || El Parlament irlandès també debat la crisi catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creixen les veus a Europa que demanen a la UE que actuï contra la intervenció a Catalunya per part de l’Estat espanyol. La vicepresidenta dels conservadors i reformistes i eurodiputada flamenca, Helga Stevens, va lamentar ahir que el Govern espanyol hagi fet reals els pitjors presagis i hagi emprès la via de l’article 155 de la Constitució. El silenci de la Unió Europea, va afegir, dóna “carta blanca Rajoy”, al qual va demanar que respecti la democràcia i legitimitat del govern de Catalunya escollit a les urnes. Per la seua banda, la intervenció dels mitjans públics catalans amb la qual va amenaçar el Govern espanyol “seria una solució a l’estil de Franco”, segons la diputada portuguesa del grup socialista, Ana Gomes. L’eurodiputat d’Esquerra Unitària i membre del Sinn Féin irlandès, Mark Carthy, creu que “l’Estat espanyol està actuant al marge dels drets humans i de la democràcia”.

Tampoc aprova el paper que fins ara ha jugat la UE: “Europa ha mirat cap a un altre costat fins ara, la resposta després de la repressió de l’1 d’octubre va ser feble.” Així mateix, el Parlament irlandès també ha debatut situació política a Catalunya i ha criticat la desproporció del Govern central davant del referèndum.

Diversos periodistes de la cadena van llegir un manifest conjunt del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, els consells professionals de TV3 i de Catalunya Ràdio, i els comitès d’empresa de TV3, Catalunya Ràdio i ACN; en un clar missatge d’unitat de tots els professionals implicats en els mitjans públics contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Manifest unitari dels mitjans públics catalans contra el 155? Els mitjans públics de Catalunya van voler llançar ahir un missatge d’unitat davant la intenció del govern espanyol d’intervenir-los, en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. TV3, Catalunya Ràdio i també l’ACN van fer una roda de premsa conjunta per mostrar el rebuig de la mesura i per denunciar el que consideren una “ingerència inacceptable en l’Europa democràtica”.

tracking