SEGRE

BREXIT UNIÓ EUROPEA

Londres vol pactar el període transitori del Brexit abans del 2018

Per evitar que es dilatin les negociacions amb la Comissió Europea || Assegura que el Parlament britànic votarà sobre l’acord abans de la seua sortida de la UE

Una bandera de la Unió Europea oneja davant del Parlament britànic.

Una bandera de la Unió Europea oneja davant del Parlament britànic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic vol acordar amb la Unió Europea (UE) abans que acabi aquest any quina “forma” adoptarà el període de transició després del Brexit, segons va dir ahir dimecres el ministre per a la sortida del bloc, David Davis. Durant una sessió de la comissió parlamentària per al Brexit (sortida del Regne Unit de la UE), Davis va indicar que confia que es puguin aconseguir “progressos” en les negociacions amb Brussel·les, després que els líders comunitaris assenyalessin la setmana passada que iniciarien converses d’àmbit intern sobre els acords transitoris amb Londres.

En la intervenció, Davis va insistir que l’objectiu de l’Executiu de Londres segueix sent concloure el procés negociador amb els Vint-i-set abans que acabi el termini previst per a la retirada britànica de la UE, el març del 2019. “El que intentem fer és arribar a un acord de forma ràpida sobre com s’ha de definir la forma del període d’implementació, per al desembre o cap a aquesta data. Però volem concloure la negociació general abans del 2019”, va afirmar aquest responsable.

Els eurodiputats demanen més fons contra l’atur juvenil i per a investigació

Davis va apuntar que és necessari tenir resposta a qüestions com ara “cap a on portarà [el país] aquell període d’implementació” i si el Regne Unit s’encaminarà “cap a un acord de lliure comerç”.

Així mateix, el Parlament britànic sotmetrà a votació l’acord del Brexit abans que el Regne Unit abandoni la Unió Europea, segons va confirmar ahir el ministeri per a la ruptura d’aquest país amb el bloc comunitari europeu.

L’Eurocambra rebutja la retallada pressupostàriaEl Parlament Europeu va rebutjar ahir les retallades al pressupost de la UE per al 2018 reclamades pels països del bloc comunitari i, en canvi, va advocar per augmentar les partides destinades a la lluita contra l’atur juvenil, els projectes d’infraestructures i la investigació. Els eurodiputats van aprovar, amb 414 vots a favor, 163 en contra i 90 abstencions, esmenes a l’esborrany pressupostari plantejat per la Comissió Europea. En concret, van elevar el pressupost total per a compromisos de pagament a 162.600 milions d’euros (un 1,2% més respecte a les xifres de Brussel·les) i han fixat en 146.700 milions la quantitat màxima per a pagaments (un 0,9% més). La posició adoptada pels estats membres al setembre planteja un pressupost de 158.900 milions per als compromisos de pagament i de 144.400 milions en el cas dels pagaments. Així, l’Eurocambra va advocar per incrementar en 366,7 milions el pressupost per a compromisos dins la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, fins als 600 milions, i es va oposar als “750 milions de retallades injustificades” en el capítol de creixement i ocupació. A més a més, els eurodiputats van apuntar que atallar la crisi de refugiats i la seguretat ha de ser “una de les prioritats més grans” de la UE i van criticar l’escassetat de fons (vegeu la pàgina 42).

tracking