SEGRE

El Constitucional deixarà sense efectes en pròximes hores la votació del Parlament

El TC manté la suspensió de la reforma per a la tramitació expressa de l'1-O

El TC manté la suspensió de la reforma per a la tramitació expressa de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Constitucional admetrà a tràmit en les pròximes hores o dilluns el recurs d’empara que ha presentat avui el PSC contra la celebració del ple del Parlament per votar la independència i, quan adoptin aquesta decisió, deixaran sense efectes qualsevol resolució adoptada en aquesta sessió del legislatiu català.

Fonts del Tribunal han informat a Efe que entre els magistrats la interpretació que es fa de les mesures cautelars urgents que demana el recurs d’empara del PSC en defensa dels seus drets polítics és la que l’escrit no demana la suspensió prèvia del ple o de la votació, sinó anular els efectes dels mateixos.

Així, el TC acceptarà la mesura cautelar que el recurs demana quan ho admeti a tràmit, deixant sense efectes qualsevol resolució del legislatiu català en la seua sessió d’avui.

Es tracta d’una mesura urgent, en els termes sol·licitats en el recurs del PSC registrat en el TC cap a les 14.00 hores d’avui; però no era necessari adoptar-la, han explicat les esmentades fonts, abans de celebrar-se la votació, que ja està tenint lloc.

En qualsevol cas, les fonts han explicat que la decisió de deixar sense efectes afecta la convocatòria del ple del Parlament tramitada per la seua Taula i, així mateix, la votació consegüent i qualsevol altra resolució.

tracking