SEGRE

El PSC presenta diverses propostes per frenar la DUI i el 155, convocar eleccions i dialogar

Miquel Iceta

El PSC presenta diverses propostes per frenar la DUI i el 155, convocar eleccions i dialogarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha presentat diverses propostes de resolució al Parlament en les que es reclama a la Generalitat que freni la declaració unilateral d’independència, que "es paralitzin i facin decaure" els tràmits del 155 al Senat, a més que es convoquin eleccions a Catalunya i s’iniciï un marc de diàleg.

En la proposta de resolució "per al restabliment del marc de convivència, de l’estabilitat política i la seguretat jurídica del país," el PSC proposa que el ple del Parlament reclami avui "el restabliment d’un marc de diàleg entre les institucions catalanes i les del conjunt d’Espanya, en un procés de distensió i desescalada del conflicte".

Una cosa que s’ha de plasmar, primer, en el "reconeixement per part del Govern de la plena vigència de l’Estatut i la Constitució", així com "el reconeixement que no s’ha declarat la independència de Catalunya i el desistiment d’una secessió unilateral" i la convocatòria d’eleccions a Catalunya "a partir de la legislació vigent".

D’altra banda, proposa que el Parlament exigeixi "paralitzar" al Senat "els tràmits corresponents a l’autorització de mesures en desplegament de l’article 155, fent-los decaure"; i es demana l’inici d’un procés de reforma de la Constitució. I s’insta a establir una taula de diàleg entre totes les formacions polítiques catalanes amb representació parlamentària, "sense vetos ni exclusions"; i a la normalització de les relacions institucions entre Generalitat i Govern mitjançant "els mecanismes bilaterals existents", però "sense renunciar a obrir tants àmbits de diàleg i negociació possibles, sense vetos ni exclusions".

Una altra proposta de resolució va dirigida concretament a instar el president de la Generalitat a convocar de forma "immediata" noves eleccions catalanes "dins de la legalitat vigent". I la proposta "per a l’acord i el canvi" proposa mesures concretes per a Catalunya, com el desenvolupament de l’Estatut, un nou finançament autonòmic, inversió estatal en infraestructures estratègiques, el reconeixement de la llengua, cultura i símbols de Catalunya, mesures concretes per a Barcelona i, sobretot, una reforma federal de la Constitució i el reconeixement del caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüe d’Espanya.

tracking