SEGRE

CATALUNYA

ERC fa "còmplices" del Govern al PSOE i Cs del que passi a Catalunya

Cortès ha llançat aquest avís durant la seua intervenció en el Senat

ERC fa

ERC fa "còmplices" del Govern al PSOE i Cs del que passi a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La senadora d’ERC Mirella Cortés ha fet avui "còmplices" del Govern al PSOE i a Ciutadans (Cs) pel que pugui passar a Catalunya amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, les mesures de la qual està previst que s’aprovin en el Senat.

Cortès ha llançat aquest avís durant la seua intervenció en el torn en contra d’aquestes mesures, que es debaten en el ple de la Cambra Alta, i en finalitzar el seu discurs s’ha atansat a l’escó del president del Govern, Mariano Rajoy, per entregar-li el llibre "Catalunya per a espanyols", de Salvador Giner.

Rajoy, per la seua part, li ha fet entrega d’un exemplar de la Constitució, la qual cosa ha motivat un aplaudiment general del grup del PP, amb alguns senadors fins i tot posats drets.

En la seua intervenció, Cortés ha subratllat que els secessionistes catalans no faran "ni un pas enrere" en la proclamació de la república catalana.

"No fem res a ningú (...) Per què hem de decidir junts pels segles dels segles?", s’ha preguntat la senadora, per afegir: "Ja estem una mica farts que ens imposin des d’aquí la seua manera de veure la vida, aquests partits que són minoritaris allà."

Convençuda que en l’actualitat "és impossible una Catalunya a la catalana dins d’Espanya", han ofert negociar un conveni perquè durant uns anys la "república" de Catalunya continuï aportant diners a la solidaritat interterritorial, "si el problema són els diners", i ha recalcat la seua disposició que en aquesta hipotètica situació es pugui tenir doble nacionalitat, a què no hi hagi fronteres i a què s’estableixin llaços de fraternitat i bones relacions.

"I vostès ens responen d’una altra manera, opten per enviar policies per reprimir-nos", s’ha queixat, i ha considerat "trist" que hi hagi milers d’agents desplaçats a Catalunya "per mantenir l’amenaça, el terror i l’opressió".

tracking