SEGRE

CATALUNYA

PDeCAT es mantindrà "fidel" a Puigdemont i el seu govern davant del "cop del 155"

Josep Lluís Cleries, avui en el Senat

PDeCAT es mantindrà

PDeCAT es mantindrà "fidel" a Puigdemont i el seu govern davant del "cop del 155"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT en el Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que es mantindran "fidels" al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al seu Govern davant del "cop del 155" i l’"atac a la democràcia" que avui es vol perpetrar.

"No suspenen l’autonomia, van més enllà", ha afirmat Cleries durant la seua intervenció en el torn en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que es votarà a la Cambra Alta. Adreçant-se al president del Govern, el senador independentista ha explicat que si s’ha arribat a aquest punt és perquè "vostès van sol·licitar firmes contra Catalunya" i amb aquella sentència del TC sobre l’Estatut "van expulsar del marc constitucional" els catalans.

Això va ser així, ha dit, perquè hi havia un Estatut aprovat per les Corts, el Parlament i "ratificat" pels catalans. "Avui es penedeix d’això, però va tard", ha assegurat després d’acusar a Rajoy de traslladar-los ara la responsabilitat de la crisi a Catalunya. A més, ha carregat contra l’Executiu per atacar la "dignitat" dels catalans i "parar-los" l’autogovern en recórrer al Constitucional lleis autonòmiques, com la de la pobresa energètica o l’impost a les grans fortunes.

També s’ha adreçat expressament al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, assegut al grup del Govern, per assegurar que l’economia catalana va començar a anar malament "quan vostè intervé".

Cleries ha assenyalat que ara s’ha vist la "careta" d’un Estat "repressor i antidemocràtic", encara que el 155 es porta aplicant a Catalunya des de fa temps. Els catalans, ha insistit, "no volen imposar res" perquè el que demanen -ha assegurat- és un referèndum acordat, al contrari del que pretén Madrid en "imposar" que Rajoy sigui el president de Catalunya.

I en aquest context, li ha demanat a Rajoy que no els doni "lliçons" de diàleg, recordant que Puigdemont li va demanar una reunió sense condicions que ell no va acceptar. "Em sap greu dir-se'l però no pot parlar de diàleg perquè amb Catalunya no ha volgut dialogar", ha conclòs.

tracking