SEGRE

ECONOMIA POLÍTICA

Brussel·les reclama a Espanya que enviï el pressupost per al 2018

Montoro assegura que l’Estat complirà el dèficit del 2,2%

Cristóbal Montoro.

Cristóbal Montoro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va enviar ahir una carta al Govern espanyol en la qual demana que remeti “com més aviat millor” un pla pressupostari actualitzat que compleixi els objectius de dèficit pactats amb les institucions comunitàries, davant de l’esborrany sense canvis de política fiscal o econòmica que va enviar el dia 16 d’octubre. “Malgrat que entenem que la presentació del pressupost estigui a la saga del seu calendari habitual, desitgem subratllar la importància que es remeti puntualment un esborrany pressupostari complet”, assenyala la missiva, firmada pel vicepresident de l’Executiu comunitari per a l’Euro, Valdis Dombrovskis, i el comissari d’Afers Econòmics, Pierre Moscovici. L’Executiu central va enviar el passat 16 d’octubre un esborrany pressupostari sense canvis en política fiscal o econòmica per la falta de suports per tirar endavant els comptes públics del 2018 a causa de la situació a Catalunya. De fet, el PNB va avisar l’Executiu central que no donaria suport a l’aprovació dels comptes si responia d’una manera “exacerbada” al conflicte català.

En aquesta carta, Dombrovskis i Moscovici afirmen que són conscients d’aquest fet i “prenen nota” del compromís del Govern espanyol de presentar un pla pressupostari.

Per la seua banda, el Govern central respondrà a Brussel·les que treballa per aprovar els comptes i li explica que la seua última previsió de dèficit públic per a l’any que ve (2,3% del PIB) supera “tot just” una dècima l’objectiu compromès (2,2%), si bé li garanteix que complirà la meta del 2,2% quan s’enviï un pressupost definitiu per al 2018.

tracking