SEGRE

SEGURETAT

Trapero s'acomiada per carta i demana als mossos "lleialtat" als nous comandaments

El seu número dos, Ferran López, assumeix el càrrec de Major

Josep Lluís Trapero.

Josep Lluís Trapero.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, s’ha acomiadat aquest dissabte en una carta en la qual ha demanat tots els membres del cos "lleialtat i comprensió" en les decisions dels nous comandaments.

Al document, segons informa Europa Press al seu web, Drapaire -que serà substituït per un dels seus comissaris superiors, Ferran López- comunica que ha estat cessat com a cap del cos: "No és un dia fàcil per a mi".

"Fa molt temps que els Mossos ens hem acostumat al soroll que embolica qualsevol de les nostres actuacions però també fa molt temps que hem après que aquest no ens condicioni en el dia a dia, i així ho continuarem fent", ha afirmat.

Així, ha dit als policies: "Heu de continuar escrivint el futur. Els comandaments que prenen el relleu us ajudaran a fer-ho, i us demano -com sempre heu fet- lleialtat i comprensió cap a les seues decisions".

Ha indicat que la "tristesa" que provi personalment es veu superada per la satisfacció de com s’ha construït el cos de Mossos en els últims anys.

En la missiva, ha subratllat que la policia catalana és "confiable, especialitzada, amb una estructura de comandament que assumeix les seues responsabilitats el dia a dia", i en la qual els seus valors es manifesten en la funció policial diària.

"Heu treballat intensament, sovint amb una exigència que va més enllà del que la funció pública hauria de suposar", en uns anys amb carències de mitjans, retallades en les condicions de treball i incomprensió davant de les accions, ha assenyalat Trapero.

Trapero ha demanat disculpes als seus agents per l’exigència poc compensada i perquè no sempre la defensa del cos ha impedit que els agents patissin "conseqüències i incomprensió", i també als agents que s’han sentit oblidats.

Ha defensat que en els Mossos han introduït un "canvi cultural", sent actualment una organització professional, moderna, eficaç i amb una ambició constant de ser excel·lent en tot el que fa, i que aquest canvi suposa posar per davant el ciutadà.

Per concloure, Trapero ha ressaltat: "Mosses i mossos, rebeu tot el meu afecte i us expresso l’immens honor i agraïment per haver estat el vostre cap".

Trapero s’ha reunit el matí d’aquest dissabte amb la cúpula dels Mossos d’Esquadra en el Complex central a Sabadell i se n’ha acomiadat, han indicat a Europa Press diverses fonts coneixedores de la reunió.

En aquesta trobada han estat presents els comissaris, i en ella s’ha abordat el futur del cos i com donar continuïtat al treball que realitzen, enviat al seu torn un missatge a "tranquil·litat i continuïtat" als agents del cos.

Ferran López, que ja ha acceptat el càrrec de màxim responsable operatiu, i així ho ha expressat en la reunió, ha parlat per telèfon amb el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que li ha traslladat el seu desig que recuperi el "prestigi professional" de la policia autonòmica mantenint la "lleial col·laboració" i el respecte a la llei.

tracking