SEGRE

POLÍTICA

Zoido assumeix el control dels Mossos després de cessar Trapero

El BOE publica, de matinada, la destitució del Major

Zoido assumeix el control dels Mossos després de cessar Trapero

Zoido assumeix el control dels Mossos després de cessar TraperoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha cessat a Josep Lluis Trapero com Major dels Mossos d’Esquadra, un càrrec que ha deixat d’exercir des que aquesta matinada s’ha publicat aquest cessament al Butlletí Oficial d’Estat.

La decisió s’ha adoptat mitjançant una ordre del Ministeri de l’Interior firmada pel titular d’aquest departament, Juan Ignacio Zoido, qui ha assumit les competències d’aquest àrea en la Generalitat de Catalunya.

Aquesta mesura no va ser avançada ahir al paquet d’iniciatives anunciades pel president del Govern, Mariano Rajoy, en aplicació i Catalunya de l’article 155 de la Constitució i després del preceptiu aval del Senat.

Si s’havia comunicat el cessament del conseller d’Interior al costat de la resta de membres del Govern presidit per Carles Puigdemont, així com el d’uns altres dos responsables de departaments de la seua conselleria.

En concret, el del secretari general d’Interior de la Generalitat, César Puig, i el del director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler.

Aquests cessaments han estat ratificats als reials decrets que ha publicat també aquesta matinada i BOE.

Fonts del Govern havien avançat ahir que la decisió sobre el cessament de Trapero no havia estat a acordada "de moment", però van apuntar la possibilitat que també fos imminent.

L’ordre publicada en el BOE per a aquesta destitució es limita a recordar que es fa efectiva a l’empara de l’article 155 de la Constitució.

tracking