SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

EUA amenaça Kim Jong-un amb una resposta militar massiva

Donald Trump insta a publicar els correus de Hillary Clinton

James Mattis.

James Mattis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Defensa dels EUA, James Mattis, va dir ahir que el seu país prioritza l’ús de la diplomàcia amb Corea del Nord, però que no dubtarà a oferir una “resposta militar massiva” davant d’un eventual atac nuclear de Pyongyang. El màxim responsable del Pentàgon va tancar amb aquests termes la visita de dos dies que ha portat a terme al país asiàtic per participar en la reunió consultiva anual en matèria de defensa dels dos països, després de la qual va voler matisar les seues conciliadores paraules de divendres a la zona desmilitaritzada, on va afirmar que els EUA no busquen la guerra. “No s’equivoquin: qualsevol atac als EUA o als seus aliats serà derrotat”, va dir Mattis en una roda de premsa al costat del seu homòleg sud-coreà, Song Young-moo, i va afirmar que qualsevol atac nuclear “trobarà una resposta militar massiva” i que els EUA tenen “moltes opcions militars” dissenyades per reforçar la diplomàcia i la dissuasió.

D’altra banda, el president, Donald Trump, va instar el departament d’Estat a accelerar la publicació dels correus electrònics de l’excandidata demòcrata a la Presidència, Hillary Clinton, que encara no han sortit a la llum.

Així mateix, un gran jurat va aprovar en un tribunal federal de Washington els primers càrrecs dins la investigació sobre la suposada ingerència russa en les eleccions del 2016 als EUA que encapçala el fiscal especial Robert Mueller, segons va informar la cadena CNN.

La cadena televisiva, que cita fonts anònimes amb coneixement de l’assumpte, assegura que els càrrecs no s’han fet públics encara per ordre d’un jutge federal.

tracking