SEGRE

Dastis confia que els Mossos "obeiran" el Govern de Madrid

El ministre espanyol d'Exteriors, Alfonso Dastis,

Dastis confia que els Mossos "obeiran" el Govern de MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre espanyol d’Exteriors, Alfonso Dastis, va dir aquest dilluns en una entrevista amb el canal britànic Sky que confia que els Mossos "obeiran" les instruccions de Madrid i no hi haurà "necessitat" d’enviar a agents de la Policia Nacional ni a l’Exèrcit. El titular espanyol va ser entrevistat després que el Govern espanyol, prèvia autorització del Senat, decretés el cessament de tot el Gabinet català i dissolgués el Parlament autonòmic, convocant eleccions per al 21 de desembre, a fi de restablir la legalitat constitucional.

En ser preguntat pel que podria passar en el cas de Carlos Puigdemont, i altres membres del Govern de Catalunya tornessin als seus llocs de treball, Dastis va respondre que "caldrà veure què passa".

No obstant això, va descartar que l’Executiu de Madrid contempli evitar "per la força" una hipotètica situació d’aquest tipus.

"La realitat està calant, i continuarà fent-ho. I s’adonaran que no poden fer alguna cosa sense l’autoritat de la llei i que (en aquest cas) estaran usurpant l’autoritat, així que no crec que redundi en els seus propis interessos fer una cosa que no és efectiva i que a més és il·legal," va indicar.

Va manifestar també la seua "confiança" en què els Mossos "sota el nou mandat, es comportaran amb responsabilitat".

"L’exmajor dels Mossos ha acceptat la seua destitució i ha ofert el seu suport al nou cap dels Mossos, que és un dels mateixos Mossos, amb la qual cosa tenim confiança que faran el que se suposa que han de fer, que és assegurar la pau i la llei i l’ordre a Catalunya", va observar.

Dastis va titllar d’"irrellevant" el paper que ara exercirà Puigdemont, que el passat cap de setmana instava en una compareixença televisiva a continuar en la lluita per la independència. Sobre l’expresident català va comentar que "no té manera de dirigir un Govern paral·lel". "No crec que compti amb els mitjans per fer funcionar les coses. No té manera, no té funcions, no té firma. És difícil veure com continuarà governant a Catalunya", va agregar sobre l’exlíder independentista.

El polític també va aclarir que el govern directe per part de Madrid sobre Catalunya s’imposarà durant "un període limitat" a fi de restaurar l’ordre i la legalitat, després de la qual cosa els catalans podran escollir un nou govern en les eleccions convocades per al proper desembre. Amb relació a aquests comicis, Dastis va dir que Puigdemont serà lliure de presentar-se, en cas que no estigui detingut aleshores.

tracking