SEGRE

Els diputats d'ERC i PDeCAT s'absenten de les reunions al Congrés

Asseguren que l’absència està motivada per la coincidència amb reunions de partit a Barcelona i no perquè ja tinguin decidit renunciar a l’escó

El diputat del PDeCAT Ferran Bel.

Els diputats d'ERC i PDeCAT s'absenten de les reunions al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats i senadors d’ERC i el PDeCAT s’han absentat de la reunió de la Comissió Mixta per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes convocada per a aquest dilluns al Congrés, després que el Parlament de Catalunya aprovés divendres passat la declaració unilateral d’independència. A aquesta comissió estaven convocats el diputat del PDeCAT Ferran Bel i el senador d’ERC Robert Masih. El portaveu d’ERC Gabriel Rufián també consta com a vocal adscrit en aquest òrgan.

Des de fa setmanes quan van començar a absentar-se de diferents reunions, els diputats d’ERC ja van avançar que conservarien l’acta mentre així ho volgués el seu partit. "Mantenim el dit. Estem a disposició del Govern i del Parlament sorgits de les eleccions del 27 S", han remarcat les fonts.

Des del PDeCAT, l’argument és el mateix i justifiquen la seua absència en una important reunió de l’executiva del partit aquest matí a la ciutat comtal. En aquesta reunió podria estudiar-se la continuïtat o no dels diputats i senadors del PDeCAT en el Congrés i el Senat.

Ja divendres passat, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar els parlamentaris d’ERC i el PDeCAT que tinguessin "un mínim de dignitat" i actuessin en coherència amb la independència declarada al Parlament renunciant als seus escons en les Corts.

Ciutadans fins i tot ha demanat a la Mesa del Congrés que retiri el salari als diputats d’ambdós partits que des de fa diversos mesos s’absenten de moltes de les reunions parlamentàries en protesta per la situació a Catalunya. De fet, la Mes va sol·licitar la setmana passada un informe als serveis jurídics de la Cambra per analitzar si és possible sancionar econòmicament aquests diputats.

tracking