SEGRE

La Fiscalia es querella contra Puigdemont i el Govern per rebel·lió, sedició i malversació

També ha dirigit una segona querella contra Carme Forcadell i els membres de la Mesa del Parlament que van tramitar la declaració d'independècia

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la declaració institucional del passat dissabte.

El Senat ofereix "in extremis" a Puidgemont un "cara a cara" amb el GovernGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia s’ha querellat aquest dilluns contra l’"expresident" de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta del Govern per delictes de rebel·lió, sedició i malversació a l’Audiència Nacional (consulta el document) i ha dirigit una segona querella al Suprem contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa que van tramitar la declaració d’independència.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, qui ha explicat que en les querelles se sol·licita que siguin citats els querellats "en ordre a l’eventual sol·licitud de mesures cautelars, atenent la gravetat dels fets i dels delictes imputats".

DEMANA FIANCES DE SIS MILIONS D'EUROS

La Fiscalia sol·licita sengles fiances de sis milions d'euros en les querelles contra Carles Puigdemont i la resta del Govern davant de l'Audiència Nacional com en la presentada davant del Suprem contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa.

En ambdues querelles per delictes de rebel·lió, sedició i malversació, el Ministeri Fiscal interessa que se'ls citi a tots amb "caràcter urgent" per declarar davant de la Justícia i que "s'acordin les mesures cautelars que s'estimin pertinents per a l'assegurament de les responsabilitats pecuniàries en què poguessin incórrer els ara querellats".

DETENCIÓ DELS QUERELLATS SI NO COMPAREIXEN

Les querelles presentades per la Fiscalia General de l'Estat davant de l'Audiència Nacional i el Suprem contra els dirigents del procés sobiranista sol·liciten la citació urgent dels investigats i, en cas d'incompareixença, la seva "immediata detenció".

El fiscal, en les seves querelles per delictes de rebel·lió, sedició i malversació, demana la citació per valorar l'adopció de mesures cautelars contra la vintena de querellats, entre els que estan tots els exmembres del Govern i sis membres la Mesa del Parlament.

Considera el Ministeri Públic que la urgència de les citacions té en compte la gravetat dels fets i dels delictes imputats, així com de les penes previstes, "la flagrancia en la seva comissió, la contumàcia en la il·legalitat i el risc de reiteració en les conductes antijurídiques".

D'aquesta manera, la Fiscalia demana que s'inclogui "l'exigència de fiança i, en el seu cas, embargament de béns en la quantia que prudencialment es fixa en un import de 6.207.450 euros".

tracking