SEGRE

ESNOTICIA

Cs, PSC i PP busquen liderar l'antisobiranisme

Arrimadas exigeix suport al partit constitucionalista més votat, els socialistes no preveuen pactar amb independentistes i els populars diuen que surten a guanyar aquestes eleccions

Multitudinària manifestació a Barcelona contra declaració d'independència

Multitudinària manifestació a Barcelona contra declaració d'independènciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar que el “game over” del procés independentista català es pot confirmar a les eleccions autonòmiques, però per a això va tornar a demanar un compromís previ de les forces constitucionalistes de donar-se suport després dels comicis. Arrimadas veu en el 21-D una oportunitat “d’or” per derrotar el nacionalisme per primera vegada a Catalunya, a l’assegurar que així ho posen en relleu les enquestes que estan apareixent, però ha insistit que només serà possible guanyar si PP i PSC “són capaços de sumar”.

Arrimadas

també va demanar que les forces “constitucionalistes” mostressin el seu suport al partit no independentista més votat, confiant en uns bons resultats de la formació taronja. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, elegit ahir com el millor candidat socialista per “buscar solucions a la crisi de Catalunya” durant les eleccions del 21 de desembre, va recomanar als membres del Govern cessat “acceptar la realitat” i deixar enrere el full de ruta independentista, alhora que descartava buscar pactes amb les forces sobiranistes. Iceta, que aposta pel federalisme, va recordar que en cap cas no volia que s’arribés al 155, però que va ser inevitable perquè Puigdemont no va convocar eleccions.

Les intervencions del lleidatà Josep Borrell en les manifestacions convocades a Barcelona per Societat Civil Catalana el 8 d’octubre passat i diumenge no portaran l’exministre a ocupar cap lloc de sortida en la candidatura, encara que van explicar que no creuen que hi “estigui interessat”. El PSC va afirmar ahir que es “bolcarà” en el 21-D i que estan orgullosos del discurs i la coherència personal d’Iceta. “La seua és una aportació important i tindrà el paper que ell vulgui tenir en aquesta campanya”, van explicar.

El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, va demanar ahir que la justícia actuï amb celeritat perquè Carles Puigdemont i Oriol Junqueras “paguin les conseqüències” pel “cop d’Estat” que han comès.

Segons Albiol, cada partit ha de decidir els seus candidats, però va reconèixer que no li agradaria haver de competir amb “aquells que han fet tant mal a Catalunya”. “Els guanyarem a les urnes” va assegurar.

tracking