SEGRE

La jutgessa cita dijous i divendres a Puigdemont i a 13 'exconsellers'

Lamela dóna 3 dies als imputats per abonar 6 milions de fiança o embargarà els seus béns

Puigdemont, amb consellers i alcaldes al Parlament.

Puigdemont apel·la a "mantenir el pols del país' en "pau, civisme i dignitat"Govern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa Carmen Lamela ha citat dijous i divendres com a investigats al president Carles Puigdemont i als altres 13 'exconsellers’ del Govern contra qui ahir es va querellar la Fiscalia a l’Audiència Nacional per delictes de rebel·lió, sedició, malversació i altres de connexos. La titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional ha adoptat aquesta decisió en una auto en el qual es declara competent per investigar la querella de la Fiscalia General de l’Estat.

Lamela s’ha fet càrrec de la querella per connexió amb la causa que té oberta per sedició i que fins ara compta amb quatre investigats: el que fos major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, la intendenta del cos Teresa Laplana i els líders de la Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, aquests dos últims en presó preventiva des del 16 d’octubre.

sis milions de fiança en tres dies

La jutgessa Carmen Lamela ha donat un termini de tres dies a Carles Puigdemont i als altres 13 'exconsellers' del Govern per dipositar una fiança de 6.207.450 euros euros. La jutgessa atén així la petició de la Fiscalia i fixa aquesta fiança en l'auto en el que cita a declarar a Puigdemont i als tretze integrants del Govern que presidia per delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

La magistrada els adverteix que hauran de dipositar la fiança en el termini de tres dies amb l’apercebiment que s’embargaran els seus béns fins assolir aquesta xifra si no ho fan.

tracking